• Dolar
    32.558
  • Euro
    35.030
  • Ç.Altın
    4.086
  • Altın
    2.420
KIRIKKALE
26°
05:43

Öğleye kalan Süre

KORKMAZ VELİ’YE SELAM VARMI

.


  Bu gün zafer caddesinde bir dostun yanında oturup çay içmeye başladık. Birkaç siyasetçi geldi kaynatmaya başladık. Dünü bu günü ve yarın üzerine konuşurken sohbet ettiğimiz dostun biri bakın kim geliyor ? Sadıç sen bakma senin kankin geliyor deyince merakımı yenemeyerek dönünce ne göreyim Eski belediye başkanı ‘KORKMAZ VELİ’ arkadaşlar gülmeye başladı.

  Korkmaz Veli’yi seyretmeye başladım. Yanımızdan geçip gitti. Oturduğum yerden ayağa kalkarak bizim Korkmaz Veli’yi seyretmeye başladım. 300 metre kadar arkasından seyrettim.

  Acaba selam veren olur mu? diye sol ayağında aksıyordu. Aksak aksa o yürüdü bende seyrettim. Ne var ki Korkmaz Veli’yi seyrederken üzüldüm. Bu şehirde 10 yıl Belediye başkanlığı yapmış adama bir Allahın kulu selam vermez mi ya. Çok yazık bir zamanlar ol dediğini olduran olmaz dediğin hiçbir şey olmazdı.

  Bu şehirde Gel gelim bir zamanların Kral’ına selam veren dahi yok. Hey gidi günler. Bir zamanlar sokağa çıktığında makamında otururken millet onunla görüşmek veya el sıkışmak için adeta sırada bekliyorlardı, ne var ki bu gün yüzüne bakarak selam veren bile yok. Gerçekten çok üzüldüm. Makamlar gelip geçici olduğunu bir kez daha anladım. Makamlarda oturulur o makamdan indikten sonrası önemli, bu duruma düşmek hiç iç açıcı değil.

  Makamlarda otururken hoş seda olmak geriye birşeyler bırakmak bir selam verecek kişileri bulabilmek çok önemli. Makamlarda otururken insanoğlu her şeyi biliyor, tek doğru kendisi, eleştiriye kapalı kendisinin yaptığından başka her şey yanlış mantığıyla hareket edenin sonu bu olsa gerek.

  Geride hoş seda bırakamamak bu olsa gerek. Sokakta bir selam veren olmaması. Halbu ki gönül hoşluğuyla o makamdan birgün ineceğini bilerek davranışlar sergileyip ben değil biz demeyi şiyar edinsek sonuç böylemi olurdu. Acıdım dedim ya sadece Korkmaz Veli için değil herkes için düşündüm.

  ‘Makam Sultan süleymana’ kalmadı ki? Sana bana ona mı kalacak. O makamlar bu gün var yarın yok. Makamda oturduğunda ki saygı o gün için olduğunu bilmek önemli olan. Düştügünde öğreniyor insan ama atı alan üsküdarı geçiyor.

  Allah hiçbir kimseyi selamsız bırakmasın.

İlginizi Çekebilir

Mercek-11 operasyonu

İlginizi Çekebilir

3 VATANDAŞIMIZ HAKKA YÜRÜDÜ

İlginizi Çekebilir

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Özçelik

Haber Yorumları

Yorum Yaz

39834

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#