• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
22°
00:57

Akşam'a Kalan Süre

TİCARET ODASI BİR İLKE İMZA ATIYOR

Kırıkkale Ticaret Odası 1-5 Haziran tarihler arasında Kırıkkale’de üretici ve imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalar için ‘ İMALATCILAR FUARI’ düzenliyor.


BİLİNMEYEN GİZLİ HAZİNE

Kırıkkale Ticaret Odası Kırıkkale genelinde imalat sektöründe Kırıkkale’de faaliyet gösteren yaklaşık 300 firma için 1-5 haziran tarihleri arasında ‘KIRIKKALE İMALAT SÖKTÖRÜ’ nün yer alacağı fuar organizasyonu düzenleyecek. Ticaret odası Başkanı Ahmet Varlı Geleneksel olarak her yıl yaptığımız Tarım Fuarını genişletmek suretiyle Sadece Kırıkkale’de imalat yapan üreticilerimizi yurt satında isimlerini ve ürettiği mamulleri tanıtıcı bir fuar düzenlemek için kollarını sıvadıklarını söyledi.

ŞEHİR OLARAK BİLİNMEYEN NE İMALATLAR VAR

Varlı Kırıkkale’nin yurt satına tanıtılması gayesiyle bir ilke imza atmaya karar verdiklerini ifade ederek‘ Kırıkkale imalat anlamında ciddi boyutta sanayisi mevcut. Ne var ki bunu Kırıkkale halkı bilmiyor. Nerede üretiliyor bilen yok. Ciddi boyutta tanıtım eksikliği var. Oda olarak bunu aşacağız. Örneğin Kırıkkale’de gözlük Çerçevesi üretip yurt satında satılıyor. O mamul ikinci üçüncü el olarak şehrimize geri geliyor. Çok sayıda araç parçası üretimi yapan firmalarımız var. Kombi üretenimiz var. Peruk üreten firmalarımız var. Türkiye’de 2 firma kükürt üretiyor biri şehrimizde. Ambalaj sanayinin olmazsa olmazı setrec Bu şehirde üretiliyor. Güneş paneli burada üretiliyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Ben birkaç tanesini saydım. Oda olarak Firma tespitlerimiz başladı’ dedi

2 FUAR AYNI ANDA AÇILACAK

İmalatçı Fuarının şehrin gelişmesi ve tanıtılması noktasında güzel bir faaliyet olacağını kaydeden Varlı bu tür etkinliğin ben yaptım oldu demeyle olamayacağını konunun Devlet ve hükümet yetkililer ininde dahili halinde daha verimli yol kastedeceğini söyleyen Oda başkanı Varlı ‘ Projemizi Vali beye anlattık. Çok olumlu dönüş aldık. Sayın vekillerimizle de istişare yapacağız. Belediye Başkanımızda çok sıcak baktı bu projeye Cumartesi Pazarının alt katını tahsis edeceğini ifade etti. Pandemi öncesi yaptığımız Tarım fuarıyla birlikte yapılacak fuarımız altlı üstlü yapılacak. Bu fuarımıza sadece Kırıkkale’de imalat yapan firmalarımız iştirak edecek. Kırıkkale dışından hiçbir firma katılamayacak’ şeklinde konuştu.

300 İMALATCI FİRMA TESBİTİ YAPILDI

Fuar çalışmalarının startının verildiğini söyleyen Varlı ‘Şu ana kadar 300 firma tespiti yaptık çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta sonuçlanacak. İmalat sektörünün önünü açacağını ve tanıtımla bu şehirde buda üretiliyormuş denilmesini sağlayacağız. Ülkemizin kalkınmasında öncü kuvvet olan imalat sektörüne daha geniş imkanlar sunma gayesi ile çıktığımız bu yolla bu şehrin insanında imalatçılarımızı ve firmalarını tanıma şansını yakalayacaktır’ dedi

İlginizi Çekebilir

ŞANSAL GÖREVİNDEN ALINDI

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de DEAŞ operasyonu: 8 gözaltı

İlginizi Çekebilir

Saadettin Saran'ın Babası Özbek Saran Vefat Etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

61699

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#