• Dolar
    32.505
  • Euro
    34.777
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.418
KIRIKKALE
22°

Kırıkkale'de 'hayalet sınıf' kuran okullar ceza yedi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açık öğretime geçiş işlemlerini zorlaştırmasın ardından sıkı denetimler başladı. Kırıkkale'de hayalet sınıflar kuran bazı özel okullara ceza kesildi.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sitesinde yayınlanan açıklamaya göre açık öğretim liselerine geçişin bazı şartlara bağlanıp zorlaştırılmasından sonra tam zamanlı kurslara gitmek isteyen 12’nci sınıf öğrencileri için bazı özel okullarda ‘hayalet sınıflar’ kurulduğu ihbar edildi.

KIRIKKALE'DE OKULLAR DENETLENDİ

İhbarlar arasında velilerden yüksek ücret istendiği ve öğrencilerin devamsızlığının girilmeyeceği de yer aldı. MEB, bunun üzerine genel bir denetim kararı alarak 81 il valiliğine yazı gönderdi. Buna göre okul bazlı inceleme yapılacak ve mevzuata aykırı uygulamalarda yasal işlem başlatılacak denilmişti. İhbar üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı bir çok ilde ani denetimlerle hayalet sınıf kuran okulları tespit etti. Deneti yapılan okullar arasında Kırıkkale'den bazı özel okullar da yer aldı. MEB yetkilileri okullara gelerek sınıf sınıf denetim yapıp öğrencilere sorular sordu. Okula gelmeyen öğrencilerin listesi çıkarılarak okul yönetimlerine okul sahiplerine de brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası verildi.

İlginizi Çekebilir

VEREN ELLER

İlginizi Çekebilir

Spor şenliğinin ödülleri verildi

İlginizi Çekebilir

Sahte kimlikle dolaşan firari zanlı misafirlikte yakalandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

39118

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#