• Dolar
    32.314
  • Euro
    34.859
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.392
KIRIKKALE
19°

Kırıkkale'de bugün çocukların günü

Kırıkkale'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı. Kortej ile başlayan kutlamalar çeşitli etkinliklerle devam etti.


Kutlamalara çocukların ve ailelerin ilgisi yoğun oldu. Programın sunuculuğunu da çocuklar yaptı.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, kurumlar arası koordinasyonla düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırıkkale belediyesi önünden kortejle başladı.

Mehter takımının seslendirdiği marşlarla başlayan yürüyüşe askeri birlik öğrenciler kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet meydanında son bulan yürüyüşten sonra Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam eden kutlama töreni İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın'ın konuşmasıyla devam etti.

 

ÇOCUKLARDAN ANLAMLI RESİMLER

Öğretmenlerin organizasyonuyla çocukların sergilediği çeşitli oyunlar büyük beğeni topladı. Ayrıca, 23 Nisan şiirleri okuldu. Program Keskin Halay gösterisi, Halk Müziği korosu, 23 Nisan gösterisi, Çocuk Halk Dansları topluluğu gösterisi ve Atatürk Çocukları koreografisi ile devam etti. Saat 11.15'te Kültür Merkezi'nde Şehit Erdem Mut Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.

 

"BÜYÜK DESTANIN DEVAMI SİZ OLACAKSINIZ"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, "Sevgili çocuklar bugün Türkiye'nin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin sembolü olan yirmi üç Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu özel günlerde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türk milletinin iradesini temsil eden birinci büyük millet meclisinin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihi, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir iradesini bir kez daha yaşıyoruz. Hakimiyet bu milletin yüzyıllar boyunca taviz vermediği asla tartışma bile yapmayacağı karakteristik yapısının asıl tanımıdır. Bu büyük millet, her defasında hakimiyetini korumuş ve bu uğurda ölümü hiçe saymıştır. Yarınımızın teminatı sevgili çocukla​​​​​​​r. İnanıyoruz ki duruşumuz var. Bu büyük destanın devamı olacaksınız. Bu güzel ülke sizler için her türlü imkanı sağlamaya devam edecektir. Sizler her türlü donanımla gel​​​​​​​işecek ve bu güzel toprakları yarınlara taşıyacaksınız" dedi

​​​​​​​

İlginizi Çekebilir

KARAYOL ASKON’U ZİYARET ETTİ

İlginizi Çekebilir

YILMAZERDEN SAYGILI’YA TAM DESTEK

İlginizi Çekebilir

Haydi Çocuklar Camiye

Haber Yorumları

Yorum Yaz

82561

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#