• Dolar
    32.267
  • Euro
    34.772
  • Ç.Altın
    3.983
  • Altın
    2.401
KIRIKKALE
22°
02:22

İkindi'ye Kalan Süre

Karakeçili Şenliğe Hazırlanıyor

Karakeçili’de 2 Eylül’de gerçekleştirilecek 29. Ertuğrul Gazi’yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği hazırlıkları kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Kaymakam Ali Can Uludağ başkanlığında Karakeçili Parkı’nda düzenlenen toplantıda, önceki şenlikler değerlendirilerek, yeni öneriler görüşüldü.

Şenlik hakkında vatandaşları bilgilendiren Uludağ, şenliğin eksiksiz ve sorunsuz gerçekleştirilmesi için komiteler kurulup, görevlendirilmelerin yapıldığını ve davetiyelerin dağıtımına başlandığını söyledi.

 

Şenliğe katılacak siyasi parti temsilcilerinin, bürokratların, dışarından gelen misafirlerin ve Yörüklerin Karakeçililer tarafından en iyi şekilde ağırlanacağına inandığını aktaran Uludağ, şöyle konuştu:

“Şenliğimizin örf ve adetlerimize, geleneklerimize uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Karakeçili’nin tarihi yönünü de ön plana çıkarmak istiyoruz. Karakeçili’nin tarihi bir geçmişi var.

Kırıkkale’nin Uluslararası tek şenliği olan Karakeçili şenlikleri 29 yıldır düzenli olarak yapılıyor. Karakeçili Kaymakamı Ali Can Uludağ ve Belediye Başkanı Veysel Aydemir şenliklerin yoğun katılımlı geçmesi için aylardır mücadele veriyorlar.

Türk kültürünün buram buram estiği şenliklere gösterler büyük renk katıyor .2  Eylül Cumartesi günü saat 11.00’de Karakeçili’de başlayacak olan şenlikler için Kırıkkale Belediyesi tarafından aynı gün saat 10.30’da Cumhuriyet meydanından ücretsiz şenliklere otobüs kaldırılacak.

ŞENLİĞE DAVET ETTİ

Tüm vatandaşları şenliğe davet eden Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, geçmişiyle gurur duydukları ilçe halkının hak ettikleri şekilde yaşamaları adına her türlü mücadeleyi verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini dile getirdi. Aydemir,  “Bu topraklarda buraları yurt yapan, Anadolu yapan, manevi ilhamlarıyla gergef gergef ören Allah dostu birçok insanın manevi mirası üzerinde bulunuyoruz. Aynı şekilde bugün ‘Alperenlerin Serdarı’ olarak bildiğimiz Ertuğrul Gazi’yi anıyoruz. Allah onlardan ebediyen razı olsun. Biz bu güzel topraklara, bayrağa sevdalıyız. Her tarafı karış karış şehitlerin kanıyla sulanmış bu güzel Anadolu’ya sevdalıyız. Biz Ertuğrul Gazi’nin, Osman Gazi’nin çınarının yapraklarıyız ama bir taraftan da onun mirasını yaşatmak için büyük bir istek, aşk ve şevkle çalışmak zorundayız.”

İlginizi Çekebilir

HUZUR KÖY HUZUR VERİYOR

İlginizi Çekebilir

Ahmet Ergin hayranından ilginç reklam

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’ye yeni huzurevi açılıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

94688

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#