• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
24°
03:41

İmsak'a Kalan Süre

Varlı Faturalara açıklık getirdi

Varlı Faturalara açıklık getirdi


İFLASLARI GETİRİR
Sanayi üretimi başta olmak üzere tüm işlemlerde ve hanelerde kullanılan elektrik birim fiyatlarında yapılan artış sonrası yaşanan sorunlarla ilgili bir değerlendirmede bulunan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Ahmet Varlı; yeniden bir düzenleme yapılarak özellikle ticarethaneler ve sanayide kullanılan enerji tüketim fiyatlarının yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

İmalatçıdan hizmet sektörüne, marketten zücaciyeye varana kadar tüm sektörlerden zamlı elektrik faturalarının kabul edilemez boyuta gelmesine ortak tepki yaşandığını ifade eden TSO Başkanı Varlı, “Normal seviyenin üstünde gelen enerji maliyetlerindeki artış, bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin ekonomik yapısını tehdit ettiğini söyledi. Ülkemize İran’dan gelen doğalgaz girişinin bir süre durdurulmasına bağlı olarak sanayide yaşanan elektrik kesintileri ile zaten üretimde aksamalara neden olduğunu ifade eden Varlı, çok yüksek miktarları bulan elektrik faturalar yüzünden düşen üretimin ihracat rakamlarına ve dolayısıyla ekonomiye olumsuz yansıdığını hatırlattı. Varlı şöyle devam etti; “Daha önceleri işletme maliyetlerinde en düşük kalem olarak kabul edilen elektrik faturalarının bugün itibarıyla en yüksek maliyet kalemine dönüşmesinin sürdürülebilir ticari sürecin önünde bir engel olarak ortaya çıktığı görülmektedir.

İFLASLARI GETİRİR

Son gelen zamlar ile elektrik faturalarının yüksekliği, işyeri aylık kiralarının da üzerine çıkmıştır. İşçi giderleri ve üretim maliyetlerine ek olarak ortaya çıkan enerji maliyetinin ülkemiz ve işletmelerimizin geleceği açısından en kısa zamanda kabul edilebilir seviyelere çekilmesi gerekmektedir. Ayrıca hanelerde aylık azami 150 KW elektrik kullanımın 210 KW’a çıkarılması gibi bir uygulama ticarethaneler için de belirlenerek uygulanmalıdır. Aksi durumda bu durumun bölgemizde kısa vadede işsizliği ve işletme iflaslarını da beraberinde getireceği bilinmelidir. Bu kapsamda devletimizin gerekli tedbirleri alarak enerji maliyetleri karşısında piyasa aktörlerine yönelik karar alacağına olan inancımızı vurgulamak isteriz” dedi

İlginizi Çekebilir

Güneşe aldanmayın!

İlginizi Çekebilir

Yağış çiftçiye umut oldu: "Bu sene bolluk var"

İlginizi Çekebilir

Adli Yıl Kaygılı Başladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99872

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#