• Dolar
    32.441
  • Euro
    35.461
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.328
KIRIKKALE
21°
03:21

İmsak'a Kalan Süre

CAN’DAN 2 MÜJDE BİRDEN

Kırıkkale Ankara yolu üzerinde bulunan Yahşihan İlçesini Üniversiteye bağlayan dönerli kavşak tarih oluyor. Ankara Kırıkkale Delice yolu otobanı ihale aşamasına geldi. Her iki hizmet yıl ortasında inşaatı başlıyor.


Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Vali Bülent Tekbıyıkoğlu dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Bakanlık makamında bir araya geldiler. Kırıkkale’nin ulaşım ve kavşakları masaya yatırılırken Ana yolların şehir bağlantılarında meydana gelen sıkışık ve kazalar konuşuldu. Sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan araç trafik yönünden en sıkıntılı olan Yahşihan ilçesi Ünivversiteyi birbirine bağlayan dönerli kavşağın yer altına alınması kararlaştırıldı. Konunun aciliyeti ve önemi Vali Tekbıyık tarafından Bakan Karaismailoğluna detaylı bir şekilde aktarılırken yapılacak dalma sistemli kavşağın ehemmiyeti masaya yatırıldı. Milletvekili Can’ında Ankara Delice otobanın elzem olduğu vurgulandı. İlim yuvası ile şehre giden yolda aşırı trafik yoğunluğunun meydana geldiğini ifade ederken ‘Kırıkkale Üniversitesi kampüs alanı Tıp fakültesi ve yurtkur yurtlarının bulunduğu alanda sabah ve akşam saatlerinde trafiğin yoğunluk hat safhaya ulaşıyor. Saatlere varan bir tıkanıklık meydana geliyor. Trafik keşmekeşliğinin ortadan kaldırılması için dalma yöntemli bir kavşağın olmazsa olmaz bir ihtiyaç. Kırıkkale’miz 43 vilayetin yol kavşağı konumunda bu sorunun çözülmesi isteğinde bulunduk'dedi..

Sayın bakanımız her iki konunun biran önce çözülme talimatını vererek ihalenin yıl ortasına kadar yapılıp kazmanın vurulması talimatını vermiştir’ dedi. Yıl ortasında her iki projenin hayata geçirilerek büyük bir yatırım daha Kırıkkale halkının hizmetine sunulacağının müjdesini verdi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Saygılı, engelli bireylerle masa tenisi oynadı

İlginizi Çekebilir

Vekil Ahmet Önal ret oyu verdi

İlginizi Çekebilir

Cumhur İttifakı birliğin adı ve gönül ittifakıdır

Haber Yorumları

Yorum Yaz

35783

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#