• Dolar
    0.000
  • Euro
    0.000
  • Ç.Altın
    0.000
  • Altın
    0.000

°

Köşe Yazarı

SÜLEYMAN YILMAZ

  •  14 Ocak 2024
  • BİR TESBİT


    Sabah evden çıktığımızda sokakta kahvede, cenazede düğünde neredeyse her yerde belediye başkan aday adayı olmak isteyenlerle sıkça karşılaşıyoruz. Bu durumda yerel seçimlerin hareketli geçeceği görünüyor.
    Ne durumdur ki bir de belediye başkanıyken partisi tarafından aday gösterilmemiş yada kaybetmiş eski belediye başkanları , önümüzdeki seçimlerde daha da bilenmiş olarak, belediye başkanlığı seçimin adayı olabilmenin mücadelesini vermekteler.
    Ben konuya sıradan vatandaş gözüyle mevcut belediye başkanlarına biraz da eleştirel yanıyla yaklaşacağım. Kırıkkale de bazı kesimler İyi Parti den bozuk düzen yüzünden ayrılan Arap Osman Baran’ın hangi partiden olacağı bağımsız mı çıkacağı her kesimden insanların gündem konusu oluyor.Yıllardır Kırıkkale de Sendikacılık yapmış. Bölgecilik yapmayan,her kesime kucak açan.23 yıllık belediyecilik tecrübesi olan Siyaset arenasında çalmadan çırpmadan dürüst siyaset yapmış bir kişinin partisi olmaksızın diğer partiler tarafından gündem olması dostları tarafından bağımsız çık demesi siyasetin nabzını artırıyor.İlimizde siyasi partiler anket kuruluşlarıyla bu aralarda ciddi bir çalışma ile seçmenin nabzını ölçüyorlar.Ama Arap Osman Baran için bir anket bile yapılmadan aday adayı dahi olmadan kulislerde konuşulması Baran’ın seçime hazır mı hangi parti düşüyor olması gizemli tavırları merak konusu.
    Seçmenin beklentilerini algılayan, problemleri net olarak görebilen siyasetçiler başarılı olacaklardır.
    Yoksa eski tas eski hamam misali, çalışma grubunu bile yenileyememiş, özellikle de en iyisini ben bilirim havasına girmiş anlayışın sonu hüsran olacaktır. Bu seçimde özellikle il ve ilçe belediye başkanlıkları için profesyonel destek almayan, işi amatörce yapan ekibe sahip olan seçimi şimdiden kaybeder.
    Şu an siyasi partiler de kazanabilecekleri adayın kim olabileceği yönündeki çalışmaları el altından sürdürüyorlar.
    Kamuoyunun devamlı nabzını tutan parti genel merkezleri bu dönemde oy oranlarında ve belediyelerde herhangi bir azalışa tahammülleri olmayacaktır. Çünkü yerel seçimlerde alınacak oy partilerinin geleceğini etkileyecektir.
    Yerel siyasetçiler başarılı olmak istiyorsa halkın sorunlarını görmeli onların sesine kulak vermelidir. Bence yerel seçimlerde başarının anahtarı bu olacaktır.

    Yazar Yorumları

    Yorum Yaz

    95780

    Hakkımızda

    bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

    Uygulamamız

    Üyeliklerimiz

    İha üyesidir

    İletişim

    #

    #

    #

    #