• Dolar
    32.575
  • Euro
    35.062
  • Ç.Altın
    4.086
  • Altın
    2.430
KIRIKKALE
26°
07:42

Öğleye kalan Süre

VALI TEKBIYIKOĞUÖZEL IDARE 2022 YATIRIMLARINI AÇIKLADI


İl Özel İdaresince 2022 yılı içerisinde köylerde yürütülecek yatırım ve hizmetlerin değerlendirildiği toplantı, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında yapıldı.

 

MKE Sosyal Tesisleri Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Vekili Ender Faruk Uzunoğlu,Kaymakamlar, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, İl Genel Meclis Üyeleri ve ilgili birim müdürleri katıldı.

 

2022 yılı içerisinde köylere yapılacak yol, içme suyu, kanalizasyon, sulama ve diğer alt yapı çalışmalarının planlandığı toplantıda konuşan Vali Tekbıyıkoğlu, il genelindeki köylerin tamamının ihtiyacına ulaşmak istediklerini belirtti.

 

Uyumlu bir çalışma ortamının bulunduğuna işaret eden Vali Tekbıyıkoğlu, “ Bizim aramızda gayet münasip ve uyumlu bir çalışma var. Ben bunun bir takım oyunu olduğunu düşünüyorum. Gerek milletvekillerimiz, gerek belediye başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, il genel meclis başkanımız, genel sekreterimiz ve değerli çalışanlarımız olmak üzere bütün arkadaşlarımızla uyum içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. 2021 özel idaremiz için başarılı bir yıldı. Hedeflerimizin %97 sini hep beraber bir takım çalışmasıyla gerçekleştirdik. “ dedi.

 

İl Özel İdaresi için 2021'nin başarılı geçtiğini belirterek, hedeflerinin yüzde 97'sini gerçekleştirdiklerini, geçen yıl 80 milyon lira olan bütçelerinin ise 2022 yılında 100 milyon lira olduğunu aktaran Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

 

"İl Özel İdaresi tarafından 2021 yılı KÖYDES ödeneğinden yaklaşık 10 milyon lira, öz kaynaklarımızdan ise 12 milyon lirayı aşkın bir rakamla toplamda 22 milyon lirayı aşan ödenekle 52 kilometreye yakın beton asfalt gerçekleştirdik. 2021 yılında performans programımızda bulunan 158 kilometre stabilize yolumuzun tamamının bakımı idaremiz imkanları ile yapılmıştır. 'En Güzel Köy Benim Köyüm' projesi kapsamında 56 köy ile Şehitlik Anıtı, Huzur Köy, Dinek Dağı Atlı Safari Alanı ve Obaköy gibi projelerde toplamda 177 bin 772 metrekare kilit parke çalışması yapılmıştır. 9 bin metrekare stokta kilit parkemiz bulunmaktadır."

 

Tekbıyıkoğlu, 2022 yılı yatırım programlarında da bütçe imkanları doğrultusunda 131 kilometre beton yol yapımı ve 200 bin metrekare kilit parke üretimi hedeflendiğini aktardı.

 

2021 yılında 10 milyon 533 bin 885 lira ödenekle içmesuyu, kanalizasyon ve sulama projeleri olmak üzere toplamda 73 projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Tekbıyıkoğlu, 2022 yılı yatırım programında, bütçe imkanları doğrultusunda 40 adet içme suyu tesis geliştirme projesinin yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

14 Yıl Hapis Cezası Bulunan Hükümlü Teslim Edildi

İlginizi Çekebilir

İki çocuk annesi Hayriye’den 3 gündür haber alınamıyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de av yasakları başlıyor!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

58593

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#