• Dolar
    32.379
  • Euro
    35.082
  • Ç.Altın
    4.010
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
22°
00:13

İkindi'ye Kalan Süre

TÜRKYILMAZ İHRAÇ MI EDİLİYOR?

TÜRKYILMAZ İHRAÇ MI EDİLİYOR?


Milliyetçi Hareket Partisin il başkanının görevden alınmasıyla birlikte Kırıkkale siyaseti bir nebze de olsa ısınmaya başladı. İlk bomba görevden alınan İl Başkanına yakınlığıyla bilinen Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ihraç ediliyor söylentileri. Biz gazetecilere gün doğdu, düştük dedikodunun peşine. Elimize Benzin bidonunu alıp ateşe doğru koşamaya başladık. Ateşi alevlendirelim diye ama ne var ki bir ateş bulamadık. Yani elimiz boş döndük. Bir çaba sarf ettiğimiz için yazalım ve ortalığı sakinleştirelim diye aldık kalemi elimize.
 MHP de İl Başkanının görevden alınmasıyla birlikte merkez ilçe başkanı Murat Abalı’nın il başkanı olarak atanması, Abalı’dan boşalan ilçe başkanlığına da Sanayi Mahallesi Muhtarı Faruk Akbulut’un getirilmesi, boş olan Keskin ilçe başkanlığına da atamanın yapılması MHP’de bir hareketlilik meydana getirdi. 
MHP’de il başkanının görevden alınması gündeme gelince Yahşihan İlçe Başkanı’nın da alınacağı her yerde konuşulmaya başlamıştı. Abalı’nın il başkanı olarak atanmasının akabinde Kırıkkale siyasi arenasına  bir bomba daha  düştü. 
Bu bomba bir anda şehirde tusunami gibi etki yarattı. 
Görevden alınan İl Başkanına yakınlığıyla bilinen Yahşihan Belediye Başkanı  Osman Türkyılmaz’ın partiden ihraç edileceği kulislere öyle bir düştü ki Atom Bobbası etkisi yaptı. 
Bugün il başkanlığı görevine getirilen Murat Abalı’nın kahvaltılı basın toplantısına katılan MYK üyesi disiplin kurulu başkanı Kırıkkale milletvekili Halil Öztürk’de katıldı. MYK üyesi ve disiplin kurulu başkanı Halil Öztürk’ün de hazır bulunduğu toplantıda Yahşihan ilçe başkanının görevden alınacağı söylentisini bizzat kendisine sordum. İl başkanı Murat Abalı soruya cevap verirken “böyle bir şey söz konusu değildi, öyle bir şey olmuş olsaydı ilçe başkanımız bugün bu toplantıda olmazdı, hiçbir teşkilatın görevden alınmayacağını, yola devam edileceğini” ifade etti. 
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın ihraç edilme söylemleri Kırıkkale gündemine öyle bir düştü ki adeta yer yerinden oynadı. Konunun muhatabı olan Türkyılmaz’ı aradım. 
Hayırdır başkan ne yaptın ne ettin de, kime saygısızlık yaptın da “Disiplin suçuyla ihraç edilecekmişsin” diye sordum.
Türkyılmaz gülerek cevap verdi. Böyle bir konu benim de kulağıma geldi halktan. Ne parti büyüklerimize ne de teşkilatımızla aramızda bir sorun yok. Ben partimdeyim. Ben bu partinin üç hilalli ambleminin altında seçildim. Parti terbiyesini bilirim, hiyerarşisini de bilirim. Birileri meydanı boş bırakılması için film çeviriyorlar. Sayın vekilimle de görüştüm, il başkanımla da görüştüm bu konuyu. Olumsuz hiçbir gelişme söz konusu değildir. Birileri üfürüyor, toplumda konuşmaya başlıyor. Partimdeyim, partimin bayrağının altındayım, makamımdayım, makamım topluma hizmet etme görevidir, bu görevi de layıkıyla yaptığıma inanıyorum, Yahşihan da iyi işler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz, birileri ve bu koltukta gözü olan gönlünden geçiren üç beş kendini bilmezin ortaya attığı safsatadan başka bir şey değil. Olur ya insanız, bir hata yaparsak parti büyüklerimiz de böyle bir tasarrufu kullanmak isterlerse verilecek karara boynumuz kıldan incedir. Bu cümlemden yanlış bir şey çıkarmayın bir sorun varmış gibi. Asla böyle bir sorun söz konusu değildir. Meyve veren ağacı taşlamak bu toprakların makus kaderidir. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkümüz, davamız ortadadır ve o yolda yürümeye devam ediyoruz. Bizi izlemeye devam edin. “ şeklinde ifade etti. 
Toplantı sonrası MYK üyesi ve merkez disiplin kurulu başkanı Kırıkkale milletvekili Halil Öztürk’e “Yahşihan belediye başkanı Osman Türkyılmaz’ın ihraç edileceği söylentilerinin ayyuka çıktığını ve bu konuda ne söyleyeceksiniz?” soruma milletvekili Öztürk net bir cevap verdi. Cevabında “İl teşkilatı atama bir teşkilattır, atama teşkilatlarda disiplin kurulu yoktur ve il teşkilatının böyle bir yetkisi de söz konusu değildir, bu yetki genel merkez ve benim ukdemdedir, bizim de ne böyle bir düşünce ne böyle bir tasarrufta bulunmayacağız, sayın Türkyılmaz partimizin belediye başkanıdır, başarılı bir belediye başkanıdır, partimizin bayrağını göklere dikmiş, seçilmiş bir arkadaşımızdır. Bugün bu toplantıda olmamasının sebebi ile kendisinin Adana’da yüksek lisans imtihanlarına katılmasından dolayı yoktur. Ama temsilcileri seçilmiş ve atanmış yardımcıları toplantımıza katılmışlardır.” Dedi. 
Çiçeği burnunda il başkanını da aradım. Aynı soruyu kendisine de yönelttim. Çok ilginç bir cevap verdi. “Sayın başkan şu anda Adana’da, imtihanı var ve konudan bizim de haberimiz var. Sayın başkan partimizin seçilmiş bir belediye başkanıdır. Başarısı tartışılmaz. Kimin ne dediği önemli değil, bizim ne düşündüğümüz önemlidir. Bizim düşüncemizde böyle bir şey olmadığı gibi aklımızın ucundan dahi geçmedi. Geçmez de. Her lafın peşine düşürsek ülkümüze, davamıza hizmet edemeyiz. Siyasi arena hareketlenmeye başladı. Bu tür laflar artık kaçınılmazdır. Herkes işine baksın, MHP güçlenerek yoluna devam ediyor. “ dedi. 
Evet. Siyasi arenaya hareket gelmeye başladı. Kulis dedikoduları artık epey yol alacağa benzer, ne var ki ilk bomba MHP’ye düştü. Epey konuşulacağa benzer. Belediye başkanının söylemleri ortada. İl başkanınınki de ortada, disiplin kurulunun başkanı da net konuştu, bu beyanatlardan sonra bu konunun kapanacağı kanaatindeyim. 
Siyaset hareketlendikçe bu tür konular her zaman gündeme gelecektir. Bu tür konuların ne kadar çok konuşuluyorsa biz gazetecilere de epey iş düşecek. O onu dedi, bu bunu dedi diye bize epey malzeme çıkacak. 
Maalesef siyaset her geçen gün kirlenmeye başladı. Senin adamın, benim adamım, benim partim senin partin, yok sen geleceksin, yok ben geleceğim lafları piyasayı epey hareketlendirecek. Bu hareketlilik yakın bir zamanda Ak Partide de başlayacağı gibime geliyor. İktidarda olmanın avantajı değil, dezavantajları bu olsa gerek. 
Kim bilir yarın daha neler duyacağız, bizi takip etmeye devam edin, tüm olayların çıplaklığıyla sadece Bayrak Gazetesi’nde var olacağına eminim.

İlginizi Çekebilir

Doğadan toplanan mantarlara dikkat

İlginizi Çekebilir

Zafer Partisi Adayı Emin Erkeç sıkılmadık el bırakmadı!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de bir ilk

Haber Yorumları

Yorum Yaz

84166

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#