• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
26°
01:54

Öğleye kalan Süre

Sanayi Bakanı Kacır'dan Kırıkkale'de önemli çağrı

Kırıkkale'ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yurt dışında yaşayan Türk bilim insanlarına seslenerek Türkiye'ye geldikleri takdirde devletin kendilerine her türlü imkanı sunacağını söyledi.


Kırıkkale'ye gelerek Alper Gezeravcı ile birlikte gençlerle buluşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, programda gençlere seslenerek, " Yurt dışında yaşayan Türk bilim insanları bilsinler ki bu devlet, bu ülke eğer gelirler ve Türkiye'de araştırmalarını yapmaya karar verirlerse ileri düzeyde araştırma yapmaları için onların da yanında olmaya devam edecektir"

Kırıkkale Üniversitesi Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa öğrenciler adeta akın etti. İlkokuldan üniversiteye kadar öğrenciler salonu tıklım tıklım doldurdu.

 BU MİLLETİN EVLATLARI GERİ KALMASIN

Türkiye'nin kendi alın teriyle, bayraktarı, akıncıyı, Anka'yı, Hürkuş'u, Hürjet'i, Ata'yı, Gökbey'i, Kızılelma'yı, Kaan'ı, üretti ve gökyüzüyle buluşturduğunu dile getiren Sanyi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk milleti adeta gökyüzüne imzasını attı. Bu milletin evlatlarının önü açıldığında ne kadar büyük başarılar elde edileceklerinin apaçık ispatıdır. Biz inanıyoruz ki savunma sanayinde nasıl başardıysak,, havacılıkta nasıl muvaffak olduysak, sanayinin teknolojinin tüm alanlarında benzer başarı hikayeleri ortaya koyabiliriz. Bu milletin evlatlarının başka milletlerin evlatlarından, çocuklarından geri kalan hiçbir yanı yoktur. Bu milletin imkanları da yeterlidir. Yeter ki bu sağlam irade bu ülkede olmaya devam edecek. Yeter ki biz sizlerin önündeki engelleri kaldırmaya devam edelim. İşte savunma sanayindeki, havacılıktaki başarılarımızı şimdi uzay bilimi ve teknolojilerine taşımayı hedefliyoruz" dedi.

TÜRKİYE SİZİN ARKANIZDA

 Yurt dışında yaşayan Türk Bilim insanlarına seslene Bakan Kacır, Biz istiyoruz ki Türkiye'de hiçbir bilim insanı, hiçbir araştırmacı, çalıştığı alanda başka milletlerin, başka ülkelerin, bilim insanlarının yürüttüğü çalışma geri kalmasın. Küresel düzeyde Türk bilim insanları en ileri bilimsel araştırmaları yapma imkanına sahip olsunlar. Sahip olacaklarını bilsinler. Yurt dışında yaşayan Türk bilim insanları bilsinler ki bu devlet, bu ülke eğer gelirler ve Türkiye'de araştırmalarını yapmaya karar verirlerse ileri düzeyde araştırma yapmaları için onların da yanında olmaya devam edecektir. Türkiye'nin ilk uzay bilimi amacı şudur: Bu ülkenin hiçbir genci, hiçbir çocuğu artık başka ülkelerin çocuklarına ait olduğu gerekçesiyle hiçbir hayali kurmaktan asla vazgeçmesin. Bizler izin heyecanınınız, sizin umudunuzun sizin geleceğinizin, sizin istikbalinizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İlginizi Çekebilir

İkinci hac kafilesi dualarla uğurlandı

İlginizi Çekebilir

"02.02.2022"de mutluluğa "evet" dediler

İlginizi Çekebilir

Bir Çocuğun Cansız Bedenine Ulaşıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95213

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#