• Dolar
    32.263
  • Euro
    34.790
  • Ç.Altın
    3.989
  • Altın
    2.402
KIRIKKALE
22°
00:31

İkindi'ye Kalan Süre

KKÜ’ de Hijyen Eylemi

Kırıkkale Üniversitesi’nde (KKÜ) görev yapan güvenlik personeli, mesai saatlerindeki usulsüz artış ve yemeklerdeki hijyensizlik nedeniyle eylem yaptı.


Öz Büro İş Sendikası Kırıkkale Şubesi ve Kırıkkale Üniversitesi’nde (KKÜ) görev yapan güvenlik personeli üniversite yönetimini protesto etti. Kırıkkale Üniversitesinde güvenlik personelinin mesai artışı, yemeklerdeki hijyensizlik ve sorunları anlatacakları muhattap bulamadıkları gerekçesi ile üniversitenin A Kapısı önünde toplanarak açıklamada bulundular. 

Güvenlik personeli ve sendika adına konuşma yapan Öz Büro İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Alper Gökçek, “23 Haziran 2023 tarihinde Kırıkkale Üniversitesinde imzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmemiz yıllardır verilmeyen hakların alındığı onurlu bir mücadelenin sonucudur; Fakat bu onurlu sözleşmenin mutluluğu maalesef üniversite yönetiminin gereksiz uygulama ve yaptırımları ile kursağımızda bırakılmaya çalışılıyor”

“Geriye dönük mesai ve sorumluluk zammı farklarımız hala yatırılmamıştır. Yemek ücretlerinin artışı sonrası, menüler değiştirilmiş, diyetisyen kontrolünden çıkmış,  doyurucu olmaktan ve hijyenden uzak bir hale gelmiştir. Hafta sonu çalışanlara yemek yerine kumanya uygulamasına başlanmış ve işçinin 4 çeşit yemek hakkı ellerinden alınmıştır. Güvenlik çalışanlarının vardiya saatleriyle oynanmış, ilçe ve dış birimlerdeki gece görevlileri ulaşım hakkından mahrum bırakılmışlardır”

“Bu sorunların çözümü için defaten aradığımız üniversite yönetimi telefonlarımıza çıkmamakta ve randevu vermemektedir. Üniversitenin en kıymetli varlığı olan işçilerin istek, talep ve sosyal haklarına kulak tıkayan üniversite yönetimini kınıyor. Bu gereksiz tutumdan vazgeçmedikleri takdirde Öz Büro İş Sendikası olarak tüm yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

SPOR LİSESİ İSLAMİ DEĞERLER KÜLLİYESİ GEZDİ

İlginizi Çekebilir

Akaryakıta bu kez indirim geliyor! Motorinin litresi 36 liraya düşecek

İlginizi Çekebilir

Harun Ulusoy’dan şehit ailesiyle manevi iftar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

13973

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#