• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
01:35

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkaleliler borcunuz silinecek!

Yeni yılda yürürlüğe girecek 80 maddelik torba yasada milyonları yakından ilgilendiren bir detay ortaya çıktı


ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YER ALDI

AK Parti'nin yeni torba yasa teklifi içinde “GSS” borçlarının silinmesi, nüfus idarelerinin hatalarının faturasının vatandaşa kesilmemesi, sistem sıkıntılarında vergiler için ek süre verilmesi gibi önemli düzenlemeler de yer aldı.

1 OCAK 2014 ÖNCESİNİ KAPSIYOR

Teklifte yer alan bazı düzenlemelere göre ; Zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını ödeyemediği için sağlık hizmetlerine ulaşımda sıkıntı yaşayan vatandaşları rahatlatacak bir düzenleme teklifte yer aldı. 1 Ocak 2014 öncesine ait olup ödenmemiş GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Düzenleme, 31 Aralık 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek. Böylece sigortaların borç yükü de hafiflemiş olacak.

VATANDAŞ RAHATLAYACAK

Uzmanlar, bu affın, geçmişte yeşil kartlı olarak bilinen ve şu anda sigortasız olan vatandaşların birikmiş olan borçlarına çözüm getireceğini vurguluyor.

İlginizi Çekebilir

İYİ PARTİ'DE DEPREM

İlginizi Çekebilir

Cezayirli öğrenciler Kırıkkale kültürünü öğrendi

İlginizi Çekebilir

Yine birileri Kırıkkale’yi karıştırıyor.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

87590

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#