• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
02:51

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’de yaban hayvanları unutulmadı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kırıkkale Şube Müdürlüğü kar yağışıyla birlikte doğada yem bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için dağlık alanlarda yem bırakma çalışması yaptı.


YEM BULAMAYAN KUŞLAR UNUTULMADI

Yılın ilk kar yağışını alan Kırıkkale’de yaban hayatın korunması için ilgili kurumlar harekete geçti. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kırıkkale Şube Müdürlüğü ekipleri Kırıkkale’de kış şartlarının etkili olmasıyla birlikte yaban hayatı için yem desteğinde bulundu. Kar yağışı nedeni ile yiyecek sıkıntısı yaşayan kuşları unutmayan Kırıkkale DKMP ekipleri, arazi araçlarıyla dağlık alanlara çıkarak kanatlı hayvanların uğrak yerlerine yem bırakma çalışması gerçekleştirdi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Olumsuz hava şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi altında bulunan kuşlar için dağlık alanlara yem bırakan Kırıkkale DKMP ekipleri, son günlerde etkili olan kar yağışı ve soğukların insanları olduğu kadar kuşların da etkileyeceğini söylediler. Şükürler olsun ki kar yağışı bereketiyle geldi. Bereketin yaşandığı ilimizde sokak hayvanlarımızın aç kalmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekolojik dengeye katkı sağlamak amacıyla kış şartlarında açlıkla karşı karşıya kalan sokak hayvanları ve kuşlar için belirlenen noktalara yem bırakmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdiler.

İlginizi Çekebilir

Davutoğlu Perşembe günü Keskin'de olacak

İlginizi Çekebilir

Sungur Saldırıyı Lanetledi

İlginizi Çekebilir

Koltuğa oturdu talimatı verdi: "Haftada 1 ders saati kitap okunsun"

Haber Yorumları

Yorum Yaz

37192

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#