• Dolar
    32.172
  • Euro
    35.189
  • Ç.Altın
    4.024
  • Altın
    2.471
KIRIKKALE
23°
03:44

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’de bir deprem daha!

Kırıkkale’nin Çelebi ilçesine bağlı Karayakup Köyü’nde 1.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu iki depremle birlikte Kırıkkale’de iki gün arayla 2 deprem meydana gelmiş oldu.


8 DAKİKADA 2 DEPREM
Kırıkkale’de son zamanlarda yaşanan ufak çaplı depremler vatandaşı tedirgin etmeye devam ediyor. Öyle ki, son 36 gün içerisinde Kırıkkale’de 5 deprem meydana geldi. Bu depremlerden ilki 10 Ekim Salı günü, 1.8 büyüklüğünde Çelebi ilçesinde meydana geldi. Bu depremden 8 dakika sonrası ise Karakeçili ilçesi 1.4 büyüklüğündeki depremle sallandı. Art arda yaşanan bu iki depremden 20 gün sonra Delice ilçesinde 1.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

36 GÜNDE 5 DEPREM
13 Kasım günü ise Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde 2.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremden sadece iki gün sonra ise Kırıkkale’nin Çelebi ilçesine bağlı Karayakup Köyü’nde 1.7 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Böylece son 36 günde Kırıkkale’de yaşanan deprem sayısı 5 oldu.

DAHA BÜYÜK BİR DEPREM YAŞANABİLİR Mİ?
Bu depremlerin bazılarının gece saatlerinde meydana gelmesi ve depremlerin boyutlarının küçük olması nedeniyle birçok vatandaş depremleri hissedemedi. Depremi hisseden vatandaşlar ve depremi daha sonradan öğrenen vatandaşlar, art arda meydana gelen bu depremlerin daha büyük bir depreme neden olup olmayacağını merak etti.

DİRİ FAY HATTINA ENERJİ NAKLİ OLUR MU?
Geçtiğimiz aylarda Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından Türkiye’deki diri fay hatları paylaşılmış ve Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde de diri fay hattının bulunduğu görülmüştü. Ayrıca, Keskin’de bulunan diri fay hattının 5.5 şiddeti ve daha üzeri bir depreme neden olabileceği belirtilmişti. Vatandaşlar arasında ise Kırıkkale’nin farklı ilçelerinde yaşanan bu ufak çaplı depremlerin, Keskin’de bulunan ve büyük bir deprem oluşturabilecek olan fay hattına enerji yüklemesi yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

“TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİ DEPREM TEHLİKESİ ALTINDA”
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ise Türkiye’de yaşanabilecek depremler hakkında konuştu. Türkiye genelinde 500’den fazla 5 şiddeti üzerinde deprem oluşturabilecek diri fay hattı bulunduğunu dile getiren Özener, "Türkiye'nin birçok yerinin deprem tehlikesi altında olduğunu görüyoruz. Önemli olan riskleri azaltmak. Bunun için de depreme güvensiz binaları, güvenli hale getirmek. Şehri terk etmektense şehri daha yaşanılabilir, depreme güvenli hale getirmek daha doğru olacak."

İlginizi Çekebilir

Soba zehirlenmesinde 1'i ağır 4 kişi hastaneye kaldırıldı

İlginizi Çekebilir

Otomobilini o halde görünce güvenlik kamerasını inceledi, karşılaştığı manzarayla şoke oldu

İlginizi Çekebilir

209.016 seçmen oy kullanacak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96868

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#