• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
01:17

İkindi'ye Kalan Süre

Hastalıkları resmen çağırıyor

Prof. Dr. Canan Karatay, bu defa beslenme değil, temizliğe dair dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Canan Karatay, her evin mutfağında olan bulaşık süngerinin hastalıklara davetiye çıkardığının altını çizdi.


 CANAN KARATAY'DAN BULAŞIKLA İLE İLGİLİ ÖNERİLER

Canan Karatay, ev hanımlarını üstüne basa basa uyardı. Sünger yerine bez tercih edilmesini öneren ünlü doktor, deterjanlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Birçok konuda sağlıklı yaşamla ilgili tavsiyelerde bulunan Canan Karatay, bulaşık yıkarken kullanılacak malzemelerle ilgili de önerilerde bulundu.

Canan Karatay evde kendilerinin sünger kullanmadıklarını ve bez kullandıklarını belirtti. Ayrıca bezi sürekli yıkadıklarını aktararak, fazlaca sıcak suda bakterilerin ve virüslerin kalmayacağını aktardı. Bunun yanı sıra Canan Karatay, 'Deterjan öldürmez, sıcak su öldürür.' dedi.

Bulaşık süngerlerinin sık sık değiştirilmesi gerektiğini aktaran Canan Karatay, bakteri ve virüsler için aşırı sıcak su kullanımını önerdi.

ÜNLÜ DOKTORUN DETERJANLARLA İLGİLİ UYARILARI

Canan Karatay açıklamalarının devamında, deterjanlar konusunda da uyarıda bulundu. Deterjanların mikrop ve bakterilerden daha tehlikeli olduğunu aktaran ünlü doktor, süngerlerin yanı sıra evlerin deterjanla dolu olduğunu da belirtti. Ayrıca, 'En büyük zehir bunlar! Evlerinize sokmayın.' dedi.

İlginizi Çekebilir

AKARYAKITTA İNDİRİM DEVAM EDİYOR

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Hayvan zulümlerine karşı dikkat çekmek için toplandılar

İlginizi Çekebilir

6 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

67610

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#