• Dolar
    32.223
  • Euro
    34.933
  • Ç.Altın
    4.041
  • Altın
    2.444
KIRIKKALE
16°
00:58

Yatsı'ya Kalan Süre

Güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz

Güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz


Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, partisinin 22’nci kuruluş yıl dönümü ve Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümü vesilesiyle düzenlediği basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kutluca, toplantının başında Türk milletinin ve İslam âleminin hicri 1445’nci yılını tebrik ederken, yeni hicri yılın ve mübarek Muharrem ayının sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni etti.  Kutluca, Kıbrıs sorunu olarak sık sık gündeme gelen konuya ilişkin olarak, “Türkiye’nin, ‘Kıbrıs sorunu’ diye bir sorunu yoktur! Var olan sorunlar 1974 Barış Harekâtı ile birlikte sona ermiştir” dedi.

“MİLLİ GÖRÜŞ İKTİDAR ORTAĞI OLANA KADAR ADIM DAHİ ATILMADI” 

İki özel gündem ile toplantı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Kutluca, 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümü olduğunu ifade ederek, 1974 yılından önce adada terör estirildiğini hatırlattı. Kutluca, “Maalesef, iktidarda bulunanların gıkı bile çıkmıyor, konu kınamalarla geçiştiriliyor; ‘Batılı ülkeler ve uluslararası kamuoyu ne der acaba?’ çekincesiyle tek bir adım dahi atılmıyordu. Milli Görüş, iktidar ortağı olana kadar da bu böyle devam etti. Kıbrıs hususunda, Milli Selamet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin koalisyon hükümeti dönemi bir dönüm noktası oldu. Biz iktidar ortağı olduk ve ‘O ne der, bu hangi tehditleri savurur, kim bunu engellemeye çalışır’ hiç bunları düşünmeden, bir an bile tereddüt etmeden Mehmetçik’imizi adaya çıkarttık. Hatay’dan sonra ikinci toprak kazanımımız; Kıbrıs” dedi. 

 “HİÇ KİMSE ATEŞLE OYNAMAYA KALKMASIN, ATEŞ YAKAR” 

Kıbrıs davasının milli bir dava olduğuna dikkat çeken Kutluca , 20 Temmuz tarihinde farklı siyasi kanaatleri sahip partilerin nasıl bir araya geldiğinin göstergesi olduğunu belirterek, “Tüm dünya bilsin ki; Kıbrıs, biz Milli Görüşçülerin kırmızı çizgisi, aziz milletimizin de milli davasıdır! Kıbrıs konusunda, asla en ufak taviz vermez, bir santim dahi geri adım atmayız! 550 şehit vererek elde ettiğimiz kazanımlarımızı, her şart altında, canımız pahasına dahi olsa, koruruz! Başta Yunanistan’a ve Yunanistan’a kol kanat geren, şımartan tüm Batılı ülkelere de sesleniyorum; hiç kimse ateşle oynamaya kalkışmasın, ateş yakar! Herkes tarihten ders çıkarmalı, bugün atacağı adımların yarın kendilerine neye mal olacağını iyi hesap etmelidir” ifadelerini kullandı.

 “TÜRKİYE’NİN, ‘KIBRIS SORUNU’ DİYE BİR SORUNU YOKTUR!” 

AK Parti iktidarı döneminde Kıbrıs’ta uygulanmak istenen Annan Planı’nı hatırlatan Kutluca, iktidarın o dönem gerçekleştirilen çalışmaları unutmadıklarını ifade ederek, “Birilerinin Kıbrıs’ı gözden çıkardığı o dönemde, rahmetli Oya Akgönenç Hanımefendi’nin başkanlığında biz Saadet Partililer gerçekleri anlatmak için çok uğraşmıştık. Allah’tan, Rumlar buna ‘hayır’ dediler de, süreç farklı işledi. Hem iktidarı hem de uluslararası kamuoyunu uyarıyoruz; hiç kimse bir daha böyle girişimlere tevessül etmesin! Altını çize çize ifade ediyorum; Türkiye’nin, ‘Kıbrıs sorunu’ diye bir sorunu yoktur! Var olan sorunlar 1974 Barış Harekâtı ile birlikte sona ermiştir” diye konuştu.

“ KKTC’NİN TANINMASI İÇİN ADIMLAR ATILMALI” 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceği için atılması gereken adımları sıralayan Kutluca, Türkiye’nin adaya ilişkin adımlar atması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adadan asker çekmek bir yana askeri varlığını daha da güçlendirmelidir. Bölgedeki sıcak gelişmeler ve adanın stratejik önemi de dikkate alınarak mutlaka bir hava üstünlüğü sağlanmalıdır. Türkiye, KKTC’nin başta kardeş ve dost ülkeler tarafından, ardından da diğer tüm ülkeler tarafından tanınması hususunda diplomatik atağa geçmelidir. Aksi takdirde, Avrupa’ya vizesiz gitme hayali kuranlar, yarın Lefkoşa’ya, Girne’ye, Gazi Magosa’ya vize ile gitmek zorunda kalabilirler! Bunun hesabını da ne tarih önünde ne de millet vicdanında veremezler” dedi. 

“HEP AYNI İNANÇ VE AZİMLE KOŞMAYA DEVAM ETTİK” 

Saadet Partisi’nin 20 Temmuz 2001 yılında kurulduğunu hatırlatan Kutluca, kuruluş gününün Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümü ile birlikte olduğunun altını çizerek, “Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızın önderliğinde, Recai Kutan ağabeyimizin genel başkanlığında kurulan partimiz; dünden bugüne ahlâki duruşunu, hak ve hakikat mücadelesini, aynı inanç, azim ve kararlılıkla çeyrek asırdır devam ettirmektedir. Dünden bugüne bizler nice badireler atlattık ama hep kararlılıkla yolumuza devam ettik. Partilerimiz kapatıldı, cezaevlerinde yattık, siyasi yasaklı olduk ama bizler hep aynı azim ve inançla hedeflerimiz doğrultusunda koşmaya devam ettik. Elbette bu yolda dönenler de oldu, kuşandığımız bu ağır sorumluluğu taşıyamayıp, sonra gömlek çıkarır gibi çıkarıp, bir kenara atanlar da oldu” diye konuştu. 

 

“GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE’Yİ İNŞA ETMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ” 

Saadet Partililerin ‘Milli Görüş gömleği’ni hiç kirletmeden taşımaya devam ettiğine dikkat çeken Kutluca, önce ahlâk ve maneviyat düsturunda çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Bizim siyaset anlayışımız; kutuplaştırıcı değil kucaklayıcıdır. Ayrıştırıcı değil birleştiricidir. Ötekileştirici değil uzlaştırıcıdır. Biz kuvveti değil hakkı üstün tutarız; Menfaati değil hizmeti esas alırız. ‘Yaşanabilir bir Türkiye’, ‘Yeniden büyük Türkiye’ ve ‘Yeni bir Dünya’, biz Saadet Partililer olarak yönetimde; adaleti, ahlâkı, liyakati, istişareyi esas alır; tüm işlerimizde şeffaflık ve denetime, verimliliğe, plan ve programa önem verir, özen gösteririz. Bizler, ‘adil, demokratik, özgür ve güçlü bir Türkiye’yi inşa

etmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 

“YOLUMUZA DEVAM ETTİK VE EDİYORUZ” 

Milli Görüş tarihine ilişkin açıklamalarda da bulunan Kutluca, kapatılan partilere değinerek, “Hatırlayın, Milli Nizam Partimiz kuruluşundan çok kısa bir süre sonra kapatılmıştı, ancak biz Milli Selamet Partisi ile çok daha güçlendik ve tarihi işlere imza attık. Ardından o da kapatıldı. Ancak Refah Partisi ile biz milletimizin bugün dahi unutamadığı, hayırla yâd ettiği dönemlerde tarihi başarılara imza attık. Partimiz bir kez daha kapatıldı ve bu sefer üzerimize beton döktüklerini sandılar. Ancak yine yanıldılar! Merhum şair Erdem Beyazıt’ın o veciz ifadeleriyle; “beton duvarlar içinde bir çiçek açtı” ve biz Fazilet Partisi’ni kurduk. Bir kez daha partimizi kapattılar ancak biz; ‘atımızı alan yolumuzu da almadı ya’ diyerek yine besmelemizi çektik ve Saadet Partimizi kurarak yolumuza devam ettik ve hâlâ devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

SAADET PARTİSİ MECLİS GRUBU KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLACAKTIR 

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi birlikteliğinde Saadet Partisi çatısı altında kurulan TBMM Grubu’na ilişkin açıklamalarda bulunan Kutluca, uzun bir sürenin ardından Saadet Partisi’nin Meclis’te grubunun bulunduğunu ifade ederek, “Bu aşamada Gelecek Partisi’ne, Genel Başkanı Sn. eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, parti yöneticilerine ve milletvekillerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Böylece, ülkemizin problemlerine dair çözüm önerilerimiz bugün, dünden çok daha etkili bir şekilde gündemde yer alacaktır. Milletimizin sorunlarını, talep ve beklentilerini bugün, dünden çok daha gür bir şekilde ve beraberce dile getirecek, çözümü konusunda çok daha etkin çalışmalar ortaya koyacağız. Çok net ifade ediyorum; en ufak bir problemi olan buyursun bize gelsin, en küçük bir derdi olan anlatmak için buyursun bize gelsin. Biz bunun için varız, milletimizin derdi bizim derdimizdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve TBMM aritmetiği birçok noktada imkân vermese de; biz en azından sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmaya kararlıyız!” dedi.

 

“BUGÜN YAŞADIĞIMIZ PROBLEMLER SONUÇ, MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDEN SAPMALAR SEBEPTİR!” 

Türkiye’nin son 20 yıldır yaşadıklarının temelinde Milli Görüş siyasetinden uzaklaşmanın yattığını ifade eden Kutluca , Türkiye’nin tüm alanlarda döküldüğünün altını çizerek, “İsraf, rüşvet ve yolsuzluk almış başını gitmiş, yoksulluk hiç olmadığı kadar milletimizin belini bükmüş; her geçen gün bir önceki günü arar hale gelinmiştir. Borç-faiz-borç sarmalından ne devletimiz ne de milletimiz kurtulamamakta; her geçen gün giderek artan bir borç batağına sürüklenilmektedir. Yanlış yatırım anlayışı nedeniyle kaynaklarımız çarçur edilmekte; üretimi, hızlı ve yaygın kalkınmayı esas olan ekonomik model bir kez dahi uygulanmamaktadır. Bırakın son 22 yılı, sadece şu son 2 ayda milletin sırtına yüklenen vergiler ve yağan zam yağmuru dahi bir iktidarın başarısızlığını ortaya koymaya yeter de artar! Bilinmelidir ki; bugün yaşadığımız problemler sonuç, Milli Görüş çizgisinden sapmalar sebeptir! Bugünkü duruma göz göre göre gelinmiştir; merhum Erbakan Hoca’mızın işaret ettiği, ısrarla uyarıda bulunduğu ne varsa bugüne dek tek tek gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de kanser taraması yapıldı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de sarımsak hasadı yapıldı

İlginizi Çekebilir

UMUTLAR BAŞKA BAHARA

Haber Yorumları

Yorum Yaz

25555

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#