• Dolar
    32.444
  • Euro
    34.847
  • Ç.Altın
    4.001
  • Altın
    2.431
KIRIKKALE
25°
08:4

Öğleye kalan Süre

Genç Sağlık Sen Kırıkkale’de şubesini kuruyor

Genç Sağlık Sendikası Kırıkkale il başkanı Cengiz Gümüş ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber Eypark’ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


Sözlerine şöyle başlayan Cengiz Gümüş; “Öncelikle 10 Ocak Gazeteciler gününüzü kutluyorum. Dün Pençe Kilit operasyonunda şehit olan 9 askerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlık çalışanlarının haklarını alabilmesi için bir mücadelemiz var. Daha önce Tüm Kamu- Saglık Kırıkkale şube başkanıydım. Üye olarak güzel sayılara ulaştık ancak hükümetimiz tarafından yapılan yüzde 2 barajını geçmeyen sendikaların üyelerine maddi alanda bir kayıp yaşandı. Yüzde 2 barajını geçen sendikaların da maddi anlamda daha da yükseldi. Şube olarak 1 yıl bekledik. 2022 de kurulan sendikamızın Türkiye genelindeki şu anki üye sayısı 62 bine ulaştı”.

 TÜRKİYE’DE ÜYE SAYISI EN ÇOK 5. KONFEDERASYON OLDUK

“Türkiye’de sağlık olarak 3. Sıraya oturduk. Genel başkanımız Osman Kaya ve yönetim kurulu üyelerine burdan teşekkür ediyoruz. Kırıkkale’de şube kurulmasına ve yetki alınmasına bizzat ricacı oldu. Genç sağlık sendikasına biz arkadaşlarımızla gireli 1,5 ay oldu. Sendikamız Türkiye genelinde 44 ilde şubeleşti. Haftalık sendikamıza 1500’e yakın üye kaydı olduğunu belirtti. 2024’de masada güçlü bir hale geleceğiz. Genel başkanımız dedi ki; “2025 hedef yılımız ve yetki yılımız” dedi. Genç Sağlık yaklaşık 3-4 sendikayla birleşerek Kamu birliği konfederasyonu kuruldu ve geçen hafta mazbatamızı aldık. Türkiye’de üye sayısı en çok 5. Konfederasyon olduk”.

ÜYELERE SOSYAL ANLAMDA DESTEKLER

“Kırıkkale Üniversitesi Rektörümüz Ersan Aslan hocamıza, il sağlık müdürümüz Murat Ağırtaş’a, Kırıkkale Üniversitesi Hastanesi başhekimi Turgut Deniz’e, İhtisas hastanesi başhekimi Yusuf Albayrak’a teşekkür ediyoruz. Bizlere hocalarımız ciddi anlamda destek veriyorlar. Bütün üyelerimize yabancı dil, psikolojik destek, avukat hizmetleri desteği, kreş yardımı desteği, burs yardımı vb. hizmetlerle üyelerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Üyelerimizi kura ile her yıl 2-3 defa tatile göndereceğiz. Üyelerimize ferdi kaza sigortası yapılıyor. Hiçbir üyemizi mağdur etmemek için gece gündüz çalışmalarımız devam ediyor”. Dedi.

SİYASETTEN UZAK YENİLİĞE YAKIN

Genç Sağlık Sen Misyonu; Hizmet kolu çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarının korunmasını ve geliştirilmesini sağlayacak çalışmalar yapmak, ülkemizdeki sağlık ve sosyal hizmetler politikalara yön tayin edecek çalışmaları gerçekleştirmek, toplumumuzun daha özgür, adil ve müreffeh bir ülkede yaşamasına katkı sağlayacak faaliyetler bulunmak ve Türkiye’de ve dünyada mağdur edilmiş ve yardım bekleyen dezavantajlı kişilere ve kesimlere ihtiyaç duydukları yardımları oluşturmak.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de "tel kırma ve tel sarma" sergisi açıldı

İlginizi Çekebilir

Direğe çarpan araçtaki 3 kişi hayatını kaybetti

İlginizi Çekebilir

MKE’de satış modülü değişti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

98226

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#