• Dolar
    32.209
  • Euro
    35.037
  • Ç.Altın
    4.094
  • Altın
    2.528
KIRIKKALE
26°
01:2

Öğleye kalan Süre

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği projesi: İŞKUR açıkladı

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısıyla birlikte, 2024 yılı 2. dönem Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje başvuruları için önemli bilgiler paylaşıldı.


Toplantıda yapılan sunumda, 2024/2. Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvurularının 07 Haziran 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapılacağı belirtildi.

Elde veya posta yoluyla yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği ve projelerde istenen tüm bilgi ve belgelerin eksiksiz ve doğru olarak sunulması gerektiği vurgulandı. Eksik bilgi ve belgelere sahip projelerin iade edileceği ve iade edilen projelerin eksikliklerin tamamlanması şartıyla belirlenen tarihe kadar tekrar gönderilebileceği ifade edildi.

Projelerin amacının, engelli ve eski hükümlülerin kendi iş yerlerini kurmalarına ve istihdamlarına yardımcı olmak olduğu belirtildi. Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyon kurslarıyla meslek edinmiş olanlarının işgücü piyasasına entegrasyonunu kolaylaştırmayı hedefleyen bu destek programı kapsamında, işyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığında en fazla 20.000 TL destek verileceği ifade edildi. Ayrıca işletme giderleri için yıllık toplamda en fazla 80.000 TL destek sağlanacağı, demirbaş desteği olarak da vergiler dahil en fazla 300.000 TL'ye kadar destek verileceği aktarıldı.

 Bu hibe desteğinden faydalanmak isteyenlerin girişimcilik belgesi, hayvancılık projelerinde sürü yönetimi belgesi, arıcılık projelerinde arıcılık belgesine sahip olmaları gerektiği belirtilirken, bu belgelerin nasıl alınacağına dair bilgiler de paylaşıldı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de feci kaza 9 yaralı

İlginizi Çekebilir

Sağlık çalışanları iş bıraktı

İlginizi Çekebilir

Kütüphane memuru Aydın Yılmaz'ın üzen ölümü

Haber Yorumları

Yorum Yaz

67483

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#