• Dolar
    32.270
  • Euro
    34.740
  • Ç.Altın
    3.993
  • Altın
    2.401
KIRIKKALE
23°

EMEKLİYE BİR ŞOKTA BANKALARDAN

Emekli kenti olan Kırıkkale’de, bir çok emekli maaşına karşılık Bankalardan promosyon paralarını aldı. Ancak Kırıkkale emeklisi için asıl sorun bundan sonra başladı. Kırıkkale emeklisini perişan eden sorun ne oldu?


Türkiye genelinde olduğu gibi emekli kenti olan Kırıkkale’de bir çok emekli maaş aldıkları bankalardan promosyon paralarını aldı, ihtiyaçlarına harcadılar bile. Kimi emekli borçlarını ödedi, kimi emekli harcadığından kalan miktarı küçük yatırım olarak değerlendirdi. Ancak emeklinin promosyon parasını almasıyla birlikte aradan geçen zaman içinde Banka ile arasında ciddi bir sıkıntı ortaya çıktı. Edindiğimiz bilgilere göre çok sayıda emekliyi mağdur eden sıkıntı bakın ne oldu?

Bilindiği gibi emekliler maaş aldıkları bankadan promosyonu alabilmek için iki adet otomatik ödeme talimatı vermek zorunda kalıyor. İlk aylarda sorun yok gibi gözüken bu durum sonraki aylarda başına dert oluyor. Çünkü, bazı emekliler otomatik talimat verdikleri elektrik, telefon veya doğal gaz parasını ya elden ikinci defa ödüyor, yada kurum limitin altında olduğu için fatura kesmiyor ve emeklinin borcu birikiyor. Ay sonunda maaşını almaya gittiğinde ise maaşının kesintiye uğradığını fark ediyor ama geç kalmış oluyor. Kesinti kimi zaman maaşının 4’te birine ulaşıyor kimi zaman ise yarı yarıya kesintiye uğraması nedeniyle emekliyi perişan ediyor. Kırıkkale’de çok sayıda emeklinin başına gelen bu duruma karşı dikkatli olunması gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale dahil 52 ilde Narkoçelik-15 operasyonu

İlginizi Çekebilir

Yılmazer YİH’de doktor ve hastaları ziyaret etti

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yola devam

Haber Yorumları

Yorum Yaz

70624

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#