• Dolar
    32.444
  • Euro
    34.798
  • Ç.Altın
    4.001
  • Altın
    2.429
KIRIKKALE
25°
07:17

Öğleye kalan Süre

Emekliler arasında ayrım olmasın

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekliler arasında ayrım olmaması gerektiğini söyledi.


Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, yaptığı açıklama ile emeklilerin sorunlarını dile getirdi. Aytekin yaptığı açıklamada, “2024 yılı ülkemize milletimize ve 16,5 milyon emeklimize hayırlara vesile olmasını dilerken 2024 yılı itibariyle emekliye verilecek maaş zamlarında verilen haberlere göre memur emeklisi ile SSK  ve Bağ kur emeklileri arasında yüzde 12 oranında bir farkın olduğu belirtilmektedir. Bizler emeklilerin temsilcileri olarak bu ayırımcı uygulamanın kaldırılacağı inancını taşımaktayız. SSK ve Emekli sandığı emeklilerine verilmesi düşünülen yüzde otuz yedi zammın memur emeklisine verilen yüzde 49 seviyesine getirileceği düşüncesini taşımaktayız” ifadelerini kullandı.

Altekin, “Ayrıca bu enflasyon verilerine de inanmıyoruz çarşı Pazar enflasyonunun yüzde yüzün üzerinde olduğu bir gerçek bu ortamı düşündüğümüzde emekli yaşamının biraz rahatlaması için emekliye refah payı adı altında seyyanen bir ilave yapılması gerekmektedir. Bu taleplerimizi dile getirirken geçmişle ilgili verilmeyen haklarımızın da verilmesi büyük önem taşımaktadır örneğin intibak yasasının güncellenmesi hastane katkı paylarının kaldırılması en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine getirilmesi ikramiyelerin açlık sınırının üzerinde ödenmesi refah payının yüzde dörtten yüzde ona çıkarılması evsiz emeklilere TOKİ kanalıyla ev sahibi yapılması önerilerimizi tekrarlıyoruz. Emekliler olarak bu sorunlarımızı dile getirirken emeklilerin gözü kulağı olan gazetecilerin gazeteciler gününü tüm emekliler olarak kutlar başarılarının devamını dernek yönetimi olarak ve emekliler olarak dilemekteyiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kafes operasyonunda 150 kişi yakalandı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de bir kişi kendisini doğalgaz borusuna astı

İlginizi Çekebilir

SAYGILI VE BARAN PAZAR ESNAFINI GEZDİ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

18750

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#