• Dolar
    32.546
  • Euro
    35.010
  • Ç.Altın
    4.086
  • Altın
    2.434
KIRIKKALE
26°
01:2

Öğleye kalan Süre

Covid-19 Enfeksiyonu Saç Dökülmesine Sebep Oluyor

Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda korona virüs hastalığı sonrasında öksürük, nefes darlığı, tat ve koku alma duyu kaybı gibi etkiler görülebiliyor. Covid-19 enfeksiyonu geçirenlerin yüzde 30’una yakınında görülen bir başka problemse saç dökülmesi.


Saç Dökülmesi Nedir?
Bir döngü halinde doğup büyüyen saçların dinlenme sürecinden sonra döküldüğü biliniyor. Yaşam boyunca devam eden bu döngü içerisinde günde 70 ila 100 tel saçın dökülmesi ise doğal kabul ediliyor. Dökülen saçların yerine yeni saçlar çıksa da günlük saç dökülmesi 100 telin üzerinde olması durumunda saçlarda fark edilebilir bir hacim kaybı, seyrekleşme ve kronikleşmesi durumunda kellik görülebiliyor. Her ne kadar korona virüs belirtileri arasında saç dökülmesi görülmese de Covid-19 enfeksiyonu geçirenlerin %30’unda saç dökülmesi problemi görülebiliyor.

Korona Virüs Saç Dökülmesini Nasıl Etkiliyor?
Vücudun maruz kalabileceği her türlü duygusal veya fiziksel stres, enfeksiyon, travma, ateşli hastalık, ağır diyetler, bazı ilaçlar veya hormonal sebeplerle ortaya çıkabilen bir problem olan saç dökülmesi, Covid-19 enfeksiyonu sürecinde yaşanabilen yüksek ateş, bağışıklık sistemi zayıflaması ve yoğun stres sebebiyle de ortaya çıkabiliyor. Hastalık ve tedavi sürecindeki stres, kullanılan ilaçların yan etkileri ve bağışıklık sistemi zayıflaması dinlenme sürecindeki saçların dökülmesine sebep olarak, hastalıktan 2 ila 4 ay sonra yoğun saç kaybına yol açabiliyor. Korona virüse bağlı olarak saç dökülmeleri saçkıran şeklinde de görülebiliyor.

Korona Virüs Sonrası Saç Dökülmesi Nasıl Geçer?
Covid-19 enfeksiyonu sonrasında yaşanan saç dökülmesi, hastalıktan 2 ay sonra ortaya çıkabiliyor ve 4 aya kadar sürebiliyor. Hastalıktan 8 ila 9 ay sonra dökülen saçların yeniden çıkma süreçleri başlıyor ve genellikle saç dökülme probleminin geçici olduğu biliniyor. Yoğun bir saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalınması durumunda en kısa zamanda bir dermatoloji uzmanının desteğine başvurmak ise saçlarla alakalı hayati öneme sahip.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

64610

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#