• Dolar
    32.223
  • Euro
    34.933
  • Ç.Altın
    4.041
  • Altın
    2.444
KIRIKKALE
18°
03:2

Akşam'a Kalan Süre

Çiftçi güldü, şehirli isyan etti

Kırıkkale’de hafta sonu etkili olan yağışlar çiftçinin yüzünü güldürürken şehir merkezlerinde yaşanan su baskınları vatandaşı isyan ettirdi.


Kırıkkale'de yağışlar çiftçilere can suyu olurken bazı bölgelerde vatandaşı zarara uğrattı.

Küresel ısınmanın neden olduğu iklim değişikliği son yıllarda daha fazla hissedilmeye başlandı. Mevsimlerdeki değişimden en çok etkilenen kesim ise çiftçiler oldu. Yaşanan kuraklık dolayısıyla mahsullerde verimsizlik arttı, üretim düştü.

Kırıkkale'de hafta sonu yağan yağmur çiftçiye can suyu oldu. İç Anadolu'nun hububat tarımda öncü kenti olan Kırıkkale'de yaz başından bu yanan kuraklık etkili oluyordu. Hafta sonu yağan yağmur ve yüksek bölgelere yağan kar çiftçinin yüzünü güldürdü. Kırıkkale'de uzun süredir devam eden kuraklık kasım ayı itibariyle yerini yağışa bıraktı. Yağışlarla birlikte rahat bir nefes alan çiftçiler toprağı besleyen kar yağışının da bir an önce başlamasını umut ediyor.

 Öte yandan yağışlarla birlikte bazı ilçelerde ve şehir merkezinde su baskınları yaşandı. Bir tarafta çiftçiye umut olan yağışlar diğer tarafta Kırıkkalelilerin kabusu oldu. Balışeyh, Bahşılı, Ceritmümin, Yahşihan, Delice, Çerikli, Çullu, Aşağımahmutlar ve daha birçok bölgede vatandaşın evini su bastı. Yollar ulaşıma kapandı. Vatandaşlar binlerce liralık zarara uğradı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de 15 FETÖ sanığının yargılanmasına devam edildi

İlginizi Çekebilir

Şimşekler evinde berabere kaldı

İlginizi Çekebilir

Roketsan, KPSS’siz personel alacak!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

20871

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#