• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
22°
00:38

Akşam'a Kalan Süre

Binlerce çocuk ibadet için camilere koşuyor


Çocuklara camiyi ve namazı sevdirmeyi amaçlayan “Haydi Çocuklar Camiye Projesi” etkinliğinde binlerce çocuk camileri doldurdu.
Server Yaşam Vakfı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Haydi Çocuklar Camiye' yarışmasının kayıtları için son gün.
Bugün itibariyle Türkiye genelinde 166 bin 118 çocuk, camilere akın etti.
Kırıkkale'de ise farklı yaş gruplarından 346 çocuk, ailesiyle birlikte ibadet için camilerle buluştu.
Her yıl büyük bir ilgiyle namaza ve ibadete ilgi gösteren çocuklar, cami cemaatince de camilerde sevgi ve ilgi ile karşılanıyor.
Haydi Çocuklar Camiye Projesi kapsamında namazlarını camide kılan çocuklar, kazandıkları puanlara göre çeşitli hediyeler kazanacak.
“Namazını Camide Kıl, Puanları Topla, Ödülünü al!” temalı yarışmada çocukların camiye, namaza ve ibadet etme alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor.
Haydi Çocuklar Camiye Kırıkkale İl Temsilcisi Faruk Uyanık, Nokta Cami Gençlik Merkezinde namaza gelen çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.
Uyanık burada yaptığı konuşmada, "Bu yılki "Haydi Çocuklar Camiye" projesi kapsamında yarıyıl tatilinde 4-6 yaştan başlayıp 16-18 yaşa kadar olan çocuklarımızın cami ile buluşmaları için hayırlı bir hizmet başlamış oldu. Burada amacımız çocuklarımıza namazı sevdirme, camiyi sevdirme ve cemaatle namaz kılma alışkanlığının kazandırılmasıdır. Yine proje kapsamında çocukların evlerinde aileleriyle birlikte namaz kılma alışkanlığı sağlamak, kısacası çocuklarımıza namazı sevdirme ve namaza alıştırma amacıyla yapılan bir etkinlik. Ülke genelinde ve kent genelinde de yarışmaya oldukça fazla ilgi var." dedi.
Uyanık, bu konuda bütün çocukların anne ve babalarına, ailelerine önemli görevler düştüğünü sözlerine açıkladı.
Proje kapsamında 28 Ocak 6 Şubat tarihleri arasında etkinliğe katılan çocuklar, puanlar verilecek ve yarışma sonunda da kura ile çeşitli hediyelerle ödüllendirilecekler.
Camiye gelen çocuklara Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
AKÇED Başkanı Atila Dulkadir de, gençlerin cami ve namazla buluşmalarından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

Trende rahatsızlanınca yakayı ele verdi: Yüzlerce hap ile kaçak alkol ele geçirildi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de karla mücadele

İlginizi Çekebilir

43 ilin geçiş güzergahında "EGEDES" denetimi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43613

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#