• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
17°
01:10

Öğleye kalan Süre

Ayçiçeğinde verim düştü

Keskin ve bazı ilçelerde ayçiçeği üretiminde kuraklık ve sıcak hava nedeniyle hem verim hem de kalitede düşüş olduğu bildirildi. Bölge çiftçisi şimdiden gelecek yaz dönemini düşünüyor.


Keskin’de ayçiçeği hasadının büyük oranda tamamlandı. Geç ekim yapanlar ise bölge çiftçisi ise hasat yapmaya devam ediyor. Bu arada olumsuz hava koşulları ülke genelinde bitkisel üretimi etkilerken özellikle Keskin’de ayçiçeğinde yaşanan verim düşüklüğü konuşuluyor. Yaşanan kuraklık hakkında düşüncelerini dile getiren çiftçiler "Bu yıl ülkemizde yaşanan kuraklık nedeniyle ayçiçeği üretiminde düşüş oldu. Geçtiğimiz yıl rekor bir üretim olmuştu ancak bu yıl beklenen verim alınamadı. Hem kuraklık hem de sıcak havalardan dolayı verim düştü. “dediler.

Suyun tarımsal üretimdeki öneminin kurak geçen yıllarda daha net anlaşıldığını dile getiren bölge çiftçisi, "Kırıkkale sıcaklar ve kuraklıktan her yer etkileniyor. Bazı yerlerde biçilmeden tarlada kalan yerler olduğunu duyduk. Aşırı sıcakların çok olmasından dolayı yağ oranlarında da düşüş yaşandığını biliyoruz. Hasadın ilk günleri yağ oranları kötüydü, daha sonraki dönemde yağ oranlarında birkaç puan yükselme yaşandı. İnşallah önümüzdeki yıllarda böyle kuraklık yaşamayız.” Diye endişelerini dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

Husumetlisi tarafından tabancayla ayağından vuruldu

İlginizi Çekebilir

ASKER EĞLENCESİNDE 5 KİŞİ SERBEST

İlginizi Çekebilir

Direğe çarpan araçtaki 3 kişi hayatını kaybetti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

74292

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#