• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
19°
04:14

Öğleye kalan Süre

Alper Gezeravcı Kırıkkale’ye gelecek!

Türkiye’nin Uzaya yolculuk yapan ilk Türk Astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, Kırıkkale dahil 81 il genelinde uzay deneyimlerini paylaşacak.


Gezeravcı’nın Kırıkkale’de yapılan planlamalar dahilinde Bilim Merkezi’nde gençlere deneyimlerini aktaracak.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK

Uzay yolculuğunda bilimsel alanda çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’ye dönen ve Türkiye tarihine adını altın harflerle yazdıran Alper Gezeravcı, Kırıkkale dahil 81 ilde uzay deneyimlerini paylaşacak. Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, tarihi uzay misyonundan dönüşünün ardından ülke genelindeki 81 ilde heyecanla beklenen bir tur düzenliyor. 18 gün süren uzay yolculuğunda gerçekleştirdiği bilimsel deneylerle adından söz ettiren Gezeravcı, Kırıkkale başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında uzaydaki deneyimlerini paylaşacak.

BİLİMSEL TEST GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk astronot Alper Gezeravcı, 19 Ocak'ta başlayan ve 9 Şubat'ta başarıyla sona eren tarihi bir misyon gerçekleştirdi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 13 farklı bilimsel test gerçekleştiren Gezeravcı, uzayda insan sağlığı, mikrogravitasyonun biyolojik sistemlere etkileri ve uzay teknolojilerinin geliştirilmesi gibi önemli konuları araştırdı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı’nın uzayda edindiği deneyimleri ve bilgileri Türkiye'nin dört bir yanındaki insanlarla paylaşmak üzere 81 ili kapsayan bir tur düzenleyeceğini ifade etti.

KIRIKKALE PROGRAMININ TAKVİMİ

Bu tur kapsamında Kırıkkale’de ziyaret edilecek ve Gezeravcı, burada uzaydaki gözlemlerini, bilimsel çalışmalarını ve yaşadığı deneyimleri paylaşacak. Gezeravcı’nın Kırıkkale’de yapılan planlamalar dahilinde Bilim Merkezi’nde gençlere deneyimlerini aktaracak. Bu tur, Türkiye genelinde bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmak, gençleri bu alanlara teşvik etmek ve Türkiye'nin uzay alanındaki başarılarını kutlamak için büyük önem taşıyor. Gezeravcı’nın Kırıkkale programı bakanlık tarafından belirlenen takvimde açıklanacak.

İlginizi Çekebilir

AK Parti Kırıkkale belediye başkan adayları listesi 2024 belli oldu mu?

İlginizi Çekebilir

AFAD ve itfaiyeden yangın tatbikatı

İlginizi Çekebilir

Tekinay Fatih Gökçek’i ziyaret etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

53095

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#