• Dolar
    32.601
  • Euro
    34.795
  • Ç.Altın
    4.282
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
24°
02:10

İkindi'ye Kalan Süre

Hekimler iş bırakma eylemi yaptı


Kırıkkale’de görev yapan hekimler özlük haklarında iyileştirme yapılması ve cari gider ödeneklerinin artırılması talebiyle iş bırakma eylemi yaptı.

 

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde görev yapan hekimler ana bina önünde bir araya gelerek, iki gün boyunca iş bırakacaklarını duyurdular.

 

Hastanede görevli tüm hekimler adına açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serhat Sekmek, Türkiye genelinde, hekim sendikalarının aldığı karar doğrultusunda 17 – 18 Şubat tarihlerinde hekimler iş bırakma kararı aldığını söyledi.

 

Son iki senedir mevcut sağlık sorunlarının üzerine Covid-19 pandemisi de eklenerek çalıştıklarını ve giderek iş yüklerinin arttığı bir süreç olduğunu söyleyen Dr. Sekmek, “Bu süreç hem hastalar hem hekimler için zarar verici bir hale geldi. Biz hekimler hastalarımıza, randevu süreleri sebebiyle gerektiği kadar vakit ayıramamaktan, şiddet tehdidi ile yaşamaktan, özlük haklarımızın kaybından, aldığımız maaşa kıyasla karşılamayacak tazminat miktarından aldığımız büyük sorumluluğa karşın aldığımız düşük maaşlardan, emeklilikte dahi çalışmaya mecbur olmaktan, mesleğimizin değersizleştirilmesinden ve giderek daha değersiz hissetmekten mutsuzuz ve şikayetçiyiz”

MUTSUZ DOKTOR MUTSUZ HASTA DEMEKTİR

‘Mutsuz doktor mutsuz hasta demektir´ diye sözlerine devam eden Dr. Serhat Sekmek, “Hekimlerin problemleri sadece bir meslek grubun problemi olmaktan ziyade daha çok halk sağlığı problemi haline gelmiştir. Kısacası bu iş bırakma eyleminin amacı ideal bir sağlık sistemini; hastalarımızın, diğer sağlık çalışanlarının ve hekimlerimizin mutluluğunu, en iyi sağlık hizmetlerinin alınıp verilmesini ülkemize kazandırmaktır. Bizi destekleyen hastalarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de metruk binalar denetlendi

İlginizi Çekebilir

"SEÇİMDEN SEÇİME ÇALIŞAN BİR PARTİ DEĞİLİZ"

İlginizi Çekebilir

ÇOCUK İCRASI BİTTİ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

87749

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#