• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
04:47

İmsak'a Kalan Süre

Ahmet Sungur’dan coşkulu miting!

AK Parti Yahşihan Belediye Başkan Adayı Ahmet Sungur, büyük bir kalabalıkla beraber seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.


AK Parti Yahşihan Belediye Başkan Adayı Ahmet Sungur, Yahşihan ilçesinde adeta gövde gösterisinde bulundu. Sungur, beraberindeki Yahşihanlılarla birlikte Yahşihan Kaymakamlığı yanında bulunan Anadolu Lisesi önünden seçim irtibat bürosunun bulunduğu alan yürüdü. Belediye Başkan Adayı Sungur, burada düzenlediği mitingin ardından seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Mitinge ve açılışa katılan çok sayıda Yahşihanlı vatandaş, soğuk ve yağmurlu havaya aldırış etmeden, Ahmet Sungur’a destek gösterisinde bulundu.

AK Parti Yahşihan Belediye Başkan Adayı Ahmet Sungur, burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Bizi en çok nereden eleştirdiler biliyor musunuz? Gelirse işçi kıyımı yapar dediler. 2009 yılında böyle bir şey yaptık mı? 2014’te böyle bir şey yaptık mı? 2024’te de böyle bir şey yapmayacağız. Allah nasip ederse, biz insanların ekmeğiyle oynamak için değil, insanların ekmek sorununu ortadan kaldırmak için, azaltmak için geliyoruz. Dün 120 civarında işçi kardeşlerimiz aramıza katıldı, zulme son dediler, zalime dur dediler. Buradan, aramızda olmayan işçi kardeşlerime söz veriyorum. Herkesin işi, gücü bizden sorumlu. Ama sadede işe gelmeden maaş alanlar, onlar hariç. Onların hesabını sormak bizim boynumuzun borcu.”

“5 yıldır şehrimiz çok ayrıştı. Düğünlerimiz ayrıldı, cenazelerimiz ayrıldı, hastalarımız ayrıldı. Birbirimize selam vermemizde bile problem yarattılar. Nasip olursa artık buna dur diyeceğiz. Burada olan coşku şunu söylüyor, ‘Dün yaşananlar geçmişte kaldı cancağızım, artık yeni şeyler yapmak lazım’ diyor Hz. Mevlana. Yeni şeyler yapacağız Allah izin verirse. Sıkıntılar dertler hepsi bitti.”

“Şimdi 2009 yılına gitmek istiyorum. 4,8 milyon bütçe, 27 milyon borçla teslim aldığımız bir Yahşihan’dı. Nasıl yapacaksınız bu işi? Dediklerinde Cenab-ı Allah önümüzü açtı. Sizler bize inandınız, güvendiniz ve 27 milyon borcumuzu ödedik. Nüfusumuz 8 bindi. 2019 belediyesinde teslim ettiğimiz belediyeyi söylüyorum, 19 milyon borç, 18 milyon alacak ve kasada da 3 milyon parayla teslim etmişiz. Bu rakamlara göre Türkiye’de de bin 393 belediye içerisinde  de en az borcu olan yüzde 7’lik dilim içerisine girmişiz ki, bu da ilk 90 belediye içerisinde bize yer vermiş. Sanırım başarılı bir belediyecilik yapmışız değil mi?”

“2024’e geliyoruz. Şuanda belediyenin borcu ne kadardır biliyor musunuz? 1 buçuk katrilyon borcumuz var. Borçsuz bir belediye teslim etmişiz. Hadi yine de borçlu diyelim 19 milyonu 20’ye yuvarlayalım, 5 yıl içerisinde 75 kat borç yapmışlar, 1 buçuk katrilyonluk borç yapmışlar. Ben de şimdi sizlerin adına soruyorum bu 1 buçuk katrilyonluk borç, neyin borcu? Altyapının parasını biz bırakıp gitmiştik, 46 buçuk milyon liraydı belediyenin kasasından çıkan. Kimse bize kül yutturamaz alt yapı yaptık falan diye biz onu yutmayız. O paralar nerede biliyor musunuz makam arabasının bagajında geziyor. Şimdi bunların hesabını sormaya var mısınız?”

“Şuanda Yahşihan Belediyesi’nin durumundan bahsedeyim. İcra dairesinde 130’dan fazla dosya sırada bekliyor. Yahşihan Belediyesi’nin parasını alacaklar, arsalarını alacaklar. Belediyeye ait bir santim arazi yok ki şuanda üzerinde haczi olmayan. Daha üzücü bir şey söyleyeyim, Yahşihan sınırları içerisinde bulunan okul arsalarının okulların tamamının üzerinde Yahşihan Belediyesi’nin kötü yönetiminden dolayı haciz var. Çocuklarımızın oturduğu o sıraların üzerinde Yahşihan Belediyesi’nden dolayı haciz var. Hangi yüzle geziyor bunlar şu memleket içerisinde. Hani adil yönetim yapacaktınız? Ne oldu o adil yönetime. Adil yönetim millet için yapılan yönetimdir, kendileri için yapılan ‘adil yönetim’ adil yönetim olarak kabul edilemez. Etmiyoruz böyle bir yönetimi.”

“2019 yılında Seyrantepe ile Bayraktepe mahallesinde 47 bin 736 metrekare sadede o iki mahallede yer bırakmışım. Bugünkü maliyeti ne ediyor biliyor musunuz satılmış. 500 trilyon lira. 1 buçuk katrilyon da borcumuz var. Nerede bu para? Nerede hizmet? Yoldan geliyoruz, ayağı çamura batmayan oldu mu? Kanalizasyon yeni döşendi diyorlar, yüzde 80’i yapıldı yüzde 20’si yapılmadı ama kağıt üzerinde yapıldı olarak gösteriliyor. Bunlar bize reva mı? Bunların hesabını tek tek soracağız, hiç merak etmeyin.”

“Şuanda Yahşihan sınırları içerisinde 8 bin parselin yeri değişmek üzere. Hani arsası olanlar varsa lütfen gidince E-Devlet üzerinden bir kontrol etsinler. Merak etmeyin arkadaşlar Allah nasip ederse, 20 küsür gün kaldı. Geleceğiz imar düzenlemesi yapacağız. Herkesin yerini tekrar yerine getireceğiz. Kaybolan okul yerleri var ya hepsini yerine getireceğiz. Kaybolan sağlık ocağı yerleri var ya hepsini yerine getireceğiz. Bu milletin arsaları talan edildi ya emin olun herkesin yerini yeniden yerine getireceğiz. Yeniden imar düzenlemesi yapacağız. Artık Yahşihan Merkezli olmak üzere gelişen, büyüyen bir memleket olacağız. Yollarımızı yeniden imara getireceğiz, yeniden imar yapacağız, asfaltlanmadık yolumuz, kilit parkesi olmadık yolumuz kalmayacak Allah’ın izniyle. Bu su kesintileri var ya son bulacak Allah izin verirse.”

“Burada hem siyasi parti büyüklerim hem de sizlerin önünde bir söz vermek istiyorum. Bu dönem enim son dönemim 2024-2029 dönemi son dönemim. Bu dönem bizi artık herkesle helalleşme dönemimiz. Emin olun borçlu olduğumuz bu şehre borcumuzu ödeme zamanımız. Bu şehrin borcunu bir kez daha bitireceğiz. Kardeşliği yeniden bu insanların arasına getireceğiz. Sıkıntılardan kurtaracağız. İşsizlere iş bulacağız. Aşı olmayanlara aş bulacağız. Herkesle gönül birliği içerisinde bir belediyecilik yapacağız İnşallah. Hemşehrilerim onlar küstürdü, biz barıştıracağız. Onlar zulmetti, biz asla zulmetmeyeceğiz. Onların yaptığı ne tür çirkinlik varsa biz sizleri güzelliklerle buluşturacağız.”

Öte yandan Ahmet Sungur’un seçim ofisi açılışına, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Sungur düzenlediği konuşmanın ardından, AK Parti Belediye Meclis Üyesi adaylarını ve Yahşihan İl Genel Meclis üyesi adaylarını tanıttı.

 

İlginizi Çekebilir

İYİ PARTİ EKSİLERE DÜŞÜYOR

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleliler borcunuz silinecek!

İlginizi Çekebilir

Abi-kardeş AK Parti'den aday adayı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

83167

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#