• Dolar
    32.504
  • Euro
    34.783
  • Ç.Altın
    4.277
  • Altın
    2.496
KIRIKKALE
24°
05:22

Öğleye kalan Süre

İmam hatip lisesi öğrencilerine mesleki sınav yapıldı

.


Kırıkkale’de, Anadolu imam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerin temel İslami bilimler ile imam hatip lisesi meslek derslerindeki kazanımların tespitine yönelik sınav yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Kırıkkale’de, imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik meslek dersleri kazanım değerlendirme uygulama sınavı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, "Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip liselerinin 9., 10., 11. ve 12. sınıfında eğitim gören öğrencilerine yönelik Türkiye geneli meslek derslerindeki kazanımlarla ilgili sınav yapıldı. İlimizde de hazırlanan sınav salonlarında öğrencilerimiz sorunsuz olarak sınavlarını oldular. Mesleki olarak yüksek başarılar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.
Millî Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Dursun Karakuş da, bu tür sınav uygulamaları sayesinde öğrencilerin mesleki bilgi ve beceri seviyelerinin de süreç içinde izlenebildiğini söyledi.
Sınavda 9. sınıf öğrencilerine, temel dini bilgiler, Arapça, din kültürü ve ahlak bilgisi, 10. sınıf öğrencilerine Kur’an-ı Kerim, Arapça, siyer, hadis, fıkıh ile din kültürü ve ahlak bilgisi, 11. sınıf öğrencilerine mesleki Arapça, akaid, hitabet ve mesleki uygulama ile din kültürü ve ahlak bilgisi, 12. sınıf öğrencilerine ise mesleki Arapça, kelam, dinler tarihi, İslam kültür ve medeniyeti ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltildi.

İlginizi Çekebilir

Sanayi Bakanı Kacır'dan Kırıkkale'de önemli çağrı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de korkutan yangın: Mahsur kalan vatandaş camdan atladı

İlginizi Çekebilir

Kargo aracından 13 kilo 879 gram esrar çıktı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

38025

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#