• Dolar
    32.266
  • Euro
    35.094
  • Ç.Altın
    4.040
  • Altın
    2.466
KIRIKKALE
24°
08:11

Öğleye kalan Süre

(AEP) Eğitim programları sürüyor

Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Eğitimi Programı (AEP) kapsamında Psikolog, sosyolog ve sosyal çalışmacı uzmanları desteğinde aile olma eğitim verdi.


Eğitime 1546 vatandaş katıldı.

Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Bakanlığın Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçlar dikkate alınarak geliştirilen aile eğitimi ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık olmak üzere 5 alan 28 modülden oluşan Aile Eğitim Programı (AEP) çerçevesinde Eğitim programları sürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ve Sosyal Hizmet Merkezlerine müracaat ederek, 81 ilde birçok kurumda düzenlenen eğitim Kırıkkale’de de devam etti. Bu kapsam dahilinde Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü talep üzerine psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacıdan oluşan ekip ile 1546 kişiye eğitim verdi. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Kırıkkale İl Sosyal Hizmetler il müdürü Rukiye Eryılmaz,”vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden ve Sosyal Hizmet Merkezlerinden ihtiyaç duydukları eğitimlerin açılması konusunda talepte bulunabiliyor. Eğitimler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde ücretsiz olarak sunulmaktadır.”dedi.

Aile Eğitim Programı kapsamında, Müdürlükte görev yapan meslek elemanı (psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı) personel tarafından; vatandaşlara ücretsiz olarak aile eğitimleri düzenlendiğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rukiye ERYILMAZ, “ Ailelerin; eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmaları, aile içi etkileşimlerde yaşam kalitesinin artırılması, sahip oldukları kaynakları etkili şekilde yönetebilmeleri, karşılaşılabilecek risklere karşı önlemler alabilmeleri için katkıda bulunulması böylece sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına hizmet etmeyi amaçlamaktayız.

ERYILMAZ, 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşların eğitimlere katılabileceğini ve bu kapsamda 2023 yılı itibariyle 1546 vatandaşın Aile Eğitim Programı kapsamındaki eğitim hizmetlerinden faydalandırıldığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de 'Sazan sarmalı' dolandırıcılık pes dedirtti

İlginizi Çekebilir

KTSO personeli Microsft Excel’i öğrendi

İlginizi Çekebilir

“Çözüm reçetesi Millî Görüşte”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

80404

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#