• Dolar
    32.406
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.072
  • Altın
    2.436
KIRIKKALE
25°
01:27

Öğleye kalan Süre

28 BRANŞTA YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı yaz spor okulları kapsamında, Kırıkkale’de 16 tesis ve 28 branşta yaz spor okulları düzenlenen tören ile açıldı.


Kırıkkale'de Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı yaz spor okullarının açılış töreni Başpınar Kapalı Spor Salonunda düzenlenen tören ile açıldı. Törene, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Vali Yardımcısı Mehmet Soylu, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, kaymakamlar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Başkanı Sırrı Zengin, öğrenci ve veliler katıldı. Törende konuşma yapan Vali Yardımcısı Soylu, “Sporla uğraşmak bireylerde fiziksel, duygusal ve bilişsel olarak olumlu değişimlere katkı sağlar” ifadeliri kullandı.

 

BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Soylu, “Çağın birçok mental sorununun çarelerinden birinin de bir hobi edinmekten geçer. İlgi, kabiliyet ve isteklerinizle başlayacağınız bir sporun siz de yarattığı değişimleri görmeye başladığınızda spora daha fazla önem verecek ve hayatınızdan çıkarmamaya gayret edeceksiniz. Türkiye maalesef dünyada spor yapma oranı olarak gerilerde kalmaktadır. Ancak ülkemiz son yıllarda yaptığı çalışmalarla bu oranı yukarılara çıkarmayı hedeflemektedir. Genç nüfus oranımızın dünya ülkelerine göre yüksek olması ülkemizde sporun potansiyeli artırmak için fırsatları da beraberinde getirmektedir. Bu kapsamda ilimizde sporun yaygınlaşması için bir çok çalışma ve proje hayata geçirildi” dedi. 

28 BRANŞTA YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI

Kırıkkale'de 16 tesiste 65 antrenör ve 28 branşta yaz spor okullarının açıldığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, Gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için katkı sunmaya devam edeceklerini ifade ederek, öğrencileri spor okullarına davet etti. Tören, öğrencilerin spor gösterileriyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de hastaneden kaçan hükümlü yakalandı

İlginizi Çekebilir

6 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale için çalışmaya devam edeceğiz

Haber Yorumları

Yorum Yaz

20683

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#