• Dolar
    32.320
  • Euro
    35.109
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.298
KIRIKKALE
21°
01:5

Akşam'a Kalan Süre

"Zümre kararları eğitimdeki verimliliğe katkı sağlıyor"


Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, okullarda oluşturulan zümrelerde alınan kararların eğitimde karşılaşılabilecek güçlüklere ışık tuttuğunu, ortak hareket edilmesi durumunda ise sorunların büyümeden çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Millî Eğitim Müdürü Tüfekçi ve beraberinde Şube Müdürü Gülnihan Akyürek, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde zümre başkanlarıyla bir araya geldi.

2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyıl döneminin başlamasıyla birlikte kent genelindeki farklı kademelerde görevlerini yürüten zümre başkanlarıyla düzenlenen toplantıda konuşan Tüfekçi, zümrelerde alınan kararlar doğrultusunda eğitime çok önemli değerlerin kazandırıldığını söyledi.

Sahadaki çalışmaların zümrelerde alınan kararlar sayesinde daha uygulanabilir hale getirildiğini hatırlatan Tüfekçi, "Eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladık ve öğrencilerimizle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradan tüm öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve velilerimizin ikinci eğim öğretim dönemini tekrar kutluyor, bu dönemde de güzel başarılar elde edeceğimize inanıyorum"  dedi.

Zümre kararları sayesinde derslerin daha verimli hale getirildiğine dikkat çeken Tüfekçi, şöyle konuştu:

"Zümre toplantıları sayesinde okullar kendilerini her yönüyle değerlendirme fırsatı buluyor. Branşlar arası ortak fikirlerden oluşan kararlar, eğitim öğretimle ilgili gelişim ve değişim sürecine olumlu katkılar sağlıyor. Zümrelerde alınan kararlarda uygulanacak yöntem, teknik ve tecrübeler paylaşıldıkça eğitimde atılan adımlar daha güvenli hale geliyor. Etkili ve verimli teknikleri mutlaka sahada uygulamamız gerekir. Bunun için tecrübeleri birleştirmeli, kademe branşlar arasındaki uygulamaları paylaşarak etkin bir modeli oluşturmalıyız. Bu sayede eğitimdeki verimliliği de artırmış oluruz. Ders konularında paralellik, ders materyallerinin kullanımı, sportif etkinlikler, değerlendirme kriterleri, beceri eğitimleri, yönetmeliklerin analizi, öğrenme güçlüklerine çözüm önerileri, başarı artırma kriterleri gibi daha birçok konuların derinlemesine incelenmesi ve karara bağlanması dönem sonuna kadar olan süreçte önümüzü daha da aydınlatacaktır."

Tüfekçi, sahada her türlü gündeme gelebilecek olan problemler ve çözüm yollarının zümrelerde enine boyuna görüşüldüğünü de sözlerine ekledi.

Toplantı, zümre başkanlarının karşılıklı görüş alışverişleri, soruların cevaplandırılması diğer gündemle ilgili konuların çözüme kavuşturularak karara bağlanmasının ardından son buldu.

İlginizi Çekebilir

Bu yaz kayıtlara geçecek

İlginizi Çekebilir

Kırıkkalespor lider karşısında mağlup

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de firari 7 hükümlü yakalandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

74498

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#