• Dolar
    32.377
  • Euro
    35.025
  • Ç.Altın
    3.998
  • Altın
    2.325
KIRIKKALE
22°
01:54

İkindi'ye Kalan Süre

Zabıta kendi ağırlığını koydu: Semt pazarlarında etiket ve terazi denetimi

Kırıkkale’de zabıta ekipleri, fahiş fiyatın önüne geçmek için semt pazarı tezgahlarındaki ürünlerin etiketlerini denetleyip, kendi tartı ağırlıklarıyla terazileri kontrol etti.


KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından semt pazarlarında fahiş fiyatların önüne geçmek amacıyla fiyat etiketi ve tartı denetimi yaptı. Zabıta memurları, vatandaşların aldığı ürünleri terazilerde tartarak, gramaj değerlerini incelendi. Ekipler, terzide hile olup olmadığını öğrenmek için yanlarında getirdikleri 1 ve 2 kilogram tartı ağırlıkları ile tartıları kontrol etti. Vatandaşların alışveriş sırasında fiyatları görebilmek için tezgahlara etiket konulması istendi. Ayrıca, korona virüsü nedeniyle pazarcı esnafına ve vatandaşlara maske uyarısı yapıldı.
Zabıta Müdürü Koray Arslan, açık semt pazarlarında fiyat etiketi ve terazi denetimlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, pazarda fahiş fiyatın olmadığını söyledi.
Maske denetimlerini de sürdürdüklerini dile getiren Arslan, “Pazarcı esnaflarımızın terazileri, etiket fiyatları, yine aynı şekilde salgınla beraber maske kullanımı bu konularda denetimimizi gerçekleştirdik. Esnafımız bizim için değerli. Bu denetimlerimiz sürekli devam edecektir. Herhangi bir olumsuzluk yok. Fahiş fiyat da yok. Esnaflarımızın hal çıkış ürünleri ile tezgâhlardaki fiyatlar arasında afaki bir durum yok. Ticaret İl Müdürlüğüne gelen fiyatlar toptancılar ve hallerin denetimi ile ilgili sürekli iletişim halindeyiz. Buralarla ilgili de herhangi bir sıkıntımız yok. Denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

İlginizi Çekebilir

Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi: Sınırlarımızda 'teröristan' kurulmasına izin vermeyeceğiz

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yola devam

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de yemin edip göreve başlayacaklar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

20816

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#