• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
17°
04:47

Öğleye kalan Süre

Yeşil nohut tezgahlarda yerini aldı

Kırıkkale de yetişen yeşil nohut tezgahlarda yerini almaya başladı.


Kırıkkale de sezonun ürünleri arasına tarlada hasat edilmeye başlanan taze nohut da katıldı. Bu hafta çarşı yerindeki tezgahlarda yerini alan yeşil nohuda 20 TL fiyat biçildi.

Tarladan hasat edilmeye başlanan yeşil nohut tezgahlarda bağı 20 TL’den alıcı buluyor.Bereketli topraklara sahip Kırıkkale de yetişen yeşil nohut tezgahlarda büyük ilgi görüyor. Yemeği ve çerezi tüketilen nohutun yeşil hali de çarşı ve pazarların yanı sıra seyyar tezgahlarda yerini almaya başladı. Yaz aylarında sevilerek tüketilen yeşil nohut, vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Tarlada hasat edilmeye başlanan yeşil nohut tezgahlarda bir destesi 20 liradan alıcı buluyor,ama fiyatlar yüksek vatandaşlar almakta zorlanıyorlar.

Kırıkkale’de seyyar satıcı tezgahında yeşil nohut satan çiftçi Murat Güneş, “Yaklaşık 1 hafta önce hasat yaptık. Destesini 20 liradan satıyoruz. Vatandaşlar tarafından talep oldukça az. Sağlığa da oldukça faydalı iç organları ve bağırsakları çalıştırır. Günde yaklaşık 20 deste satıyoruz" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de 5 kişiden 1’i kanserden ölüyor

İlginizi Çekebilir

UYUŞTURUCUYA EMNİYET GÖZ AÇTIRMIYOR

İlginizi Çekebilir

Mahkumlar üniversitede çalışacak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

25680

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#