• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
17°
01:4

Akşam'a Kalan Süre

Yeni yılda sigaraya otomatik zam

Yeni yılla birlikte sigara fiyatlarına zam yapılması bekleniyor. KDV oranındaki artışın etkisiyle birlikte, sigara fiyatları otomatik olarak artacak ve tüketicilere yeni yılda 52 TL'nin üzerinde fiyatlarla sunulacak.


Yasa gereği sigara ve alkolde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarı her altı ayda bir Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) kadar artırılıyor. Temmuz ayından bu yana yüzde 14 artan ÜFE'nin yılın son altı ayını en az yüzde 16 artışla tamamlaması bekleniyor. KDV oranının yüzde 2 artırılması ve 5 TL'lik bir zam uygulanmasının ardından, sigara fiyatlarına yılbaşından itibaren otomatik bir artış daha gelecek.Habertürk'ten Rahim AK'ın aktardığı bilgilere göre, sigaradan alınan vergiler üç ana kısımdan oluşuyor. Şu anda dal başına 1,1114 TL (paket başına 22,22 TL) olan asgari maktu vergi bulunmaktadır. Ayrıca, paket başına alınan maktu vergi ise 1,1043 TL'dir. Üçüncü olarak, yüzde 63'lük nispi vergi tutarı da mevcuttur.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de muharrem ayı iftar programı düzenlendi

İlginizi Çekebilir

Kalefest 2024 için ilk toplantı yapıldı

İlginizi Çekebilir

Memur ve Emekliye 3600 ek Gösterge Müjdesi!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

45728

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#