• Dolar
    32.304
  • Euro
    35.005
  • Ç.Altın
    4.003
  • Altın
    2.443
KIRIKKALE
21°
00:52

Yatsı'ya Kalan Süre

Yeni dolandırıcılık yöntemi ifşa oldu!

E-Devlet'le aynı gözüküyor, sakın açmayın.Sosyal medyada binlerce kullanıcının şikayet ettiği yeni dolandırıcılık yöntemi görenleri şaşırtıyor.


 Dolandırıcılar, telefonlara ceza veya ödemeleri olduğu yönünde SMS atarak korkutma yöntemini kullanıyor. Vatandaşlar gelen mesajdaki linke tıklarsa e-Devlet ile benzer bir ekranla karşılaşıyor. Uzmanlar gelen mesajlar konusunda vatandaşları uyarıyor.

Sosyal medyada son günlerde artan şikayetlerden birisi de dolandırıcılar tarafından gönderilen SMS'ler oluyor. Vergi veya ceza ödemeleriyle ilgili gönderilen SMS'lerin artışı dikkat çekti.

Son çıkan dolandırıcılık usulüne göre, vatandaşlara ismi ve soyismini içeren bir SMS atılıyor. Mesaj gönderilen kişinin bir cezası veya vergi ödemesi olduğuna dair vurgu yapılıyor. Mesajın sonunda e-Devlet "Maliye Sorgulama" veya UYAP ile benzer bir link bulunuyor.

ŞÜPHELİ LİNKLERE TIKLAMAYIN

Bırakılan linklere tıklayan kişinin karşısına e-Devlet'e benzer bir sayfa çıkıyor ve ödeme için IBAN bilgileri bulunuyor.

Dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşlar borçlarını ödediğini sanıyor ancak aslında dolandırılıyor. Benzeri dolandırıcılık yöntemlerinin son günlerde artışa geçtiği belirtiliyor.

ÜNLÜ FENOMENİN BAŞINA GELDİ

"Röportaj Adam" olarak tanınan ünlü sosyal medya fenomeni Mahsun Karaca da telefonuna gelen ve dolandırıcılık içeren SMS'leri sosyal medya hesabından paylaştı.

Karaca, mesajında "Bugün bana bu smsler geldi. Sakın bilgilerinizi girmeyin." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Patatesle Mükemmel Güller Nasıl Yetiştirilir?

İlginizi Çekebilir

Yücel Karabacak istifa eden Hayati Telefoncu'ya sahip çıktı

İlginizi Çekebilir

Kar, gençlerin eğlencesi oldu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14384

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#