• Dolar
    32.484
  • Euro
    34.817
  • Ç.Altın
    4.001
  • Altın
    2.433
KIRIKKALE
25°

YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR

Orhan Kılıç, İYİ Parti’den istifa etti!


İYİ Parti’den geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olan iş insanı E-imza Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, İYİ Parti’den istifa etti.

Kılıç, “Siyasi partiler, liyakata önem vermediği, söylem ve eylemleri ile gelişim ve değişimi hedeflemediği zaman, içinde bulunduğu topluma bir umut ışığı sunamazlar” dedi.

APAÇIK BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Geçtiğimiz dönem İYİ Parti’den Kırıkkale’de ikinci sıra milletvekili adayı olan Orhan Kılıç, İYİ Parti’de siyasetine noktayı koydu. Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bütün söylemleri insanları oyalama ve hamasetten öteye gidemez. Toplumun kendilerine vermiş olduğu krediyi de heba ederler. Siyasette değişme emareleri gözüken bu iklimde, bu değişimin öncüsü olma ihtimali olan kimselerin ve partinin, gelinen noktada düşündükleri şeyin sadece kendi ve çevresindekilerin ikbali olduğu, maalesef uygulanan politikalar ve tercihlerle apaçık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Kendi hatalarına "avukat" ama başkalarının hatalarına "savcı" kesilen bu siyaset tarzının, toplumun umuduna karşılık verme ihtimali ne yazık ki kalmamıştır” dedi.

BAŞARININ SAHİBİ ÇOK OLUR

Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Siyasi tarih, İyi Parti özelinde, yakalanan toplumsal destek ve rüzgarın nasıl heba edileceğini ders mahiyetinde yazacaktır. Sahici bir demokratik süreç işletmek yerine, sözde temayüller, seçmene, parti üyelerine ve teşkilatlara dayatılan antidemokrat uygulamalar, söylentileri geniş kitlelere yayılmış, suistimal iddiaları, mevcut iktidarın antidemokratik uygulamaları ile hazin bir benzerlik içerdiği, millet tarafından anlaşılmış, bu husus, Yüce Türk Milleti tarafından "sandıkta tescillenmiş, sonuçlar İyi Parti açısından hazin bir bir biçimde neticelenmiştir. Başarının sahibi çok olur ama mağlubiyet yetimdir. Bu anlamda Parti Yönetimi ve Özellikle Genel Başkanın özeleştiri vermesi gerekir.”

SADE NEFERLERİ EMEKTARLARI OLMUŞTUR

“Görünen odur ki, seçmenin verdiği mesajı alıp, özeleştiri vermek yerine, eski politikaların devamını ve mevcut bulunan konumun imkan ve fırsatlarını korumaya öncelik verilmiştir.

Türk Milleti'nin içinde bulunduğu her gün daha da derinden, hissettiği "ekonomik buhran", iç ve dış siyasi konjoktürde el yakıcı sorunlar, acil bir siyasal değişimi dayatmaktadır. Bu nedenle, siyasetin içinde dar alanda yapılan klik savaşlarının, ikbal hırsının, bir parçası olmayı kendimce uygun bulmuyorum. Bu süreç içinde yegane kazanımım, değişim inancına gönülden inandığımız partinin sade neferleri emektarları olmuştur, bu anlamda dostluklarımız tabidir ki bakidir.”

MİLLETİN UMUDUNA GÖZÜ GİBİ BAKACAK

İYİ Partide görev yaptığım ve aday olduğum süreç içerinde içten desteklerini benden esirgemeyen partidaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Siyasi hayatıma, söyledikleri ile eylemleri arasında uyum olan, her şekilde milletin umuduna gözü gibi bakacak, en ince hassasiyetle devam ettirecek, siyasi süreçlere katkı sunarak devam ettirmek düşüncesindeyim. Bizim kişisel olarak nerede bulunduğumuzun bir kıymeti harbiyesi yoktur aslolan bu milletin yüce menfaatidir. Bu düşüncelerle İyi Parti Üyeliğime son veriyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli miniklerden "Filistin"e yardım eli

İlginizi Çekebilir

5 VATANDAŞIMIZ HAKKA YÜRÜDÜ

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Ak Parti ilçe adayları netleşti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

77992

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#