• Dolar
    32.342
  • Euro
    35.216
  • Ç.Altın
    4.041
  • Altın
    2.247
KIRIKKALE
15°
06:17

Öğleye kalan Süre

YAHŞİHANDA 30 KAZANLI AŞURE ŞÖLENİ

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın göreve geldikten sonra her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği "Geleneksel Aşure Günü" etkinliği bu senede yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinlikle Yahşihanlı kadınlar tarafından hazırlanan 30 kazan aşure binle


30 KAZAN AŞURE VATANDAŞLARA İKRAM EDİLDİ

Kilim 46 Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte kadınlar tarafından hazırlanan 30 kazan aşure katılan misafirlere ikram edilirken, kamu kurumları da unutulmadı. Yapılan aşure ayrıca ilçede birlik ve beraberliğe katkı sağlaması amacıyla cuma namazı çıkışında camilerde dağıtıldı. Ayrıca aşure programında Ravza İlahi Grubu tarafından semazen gösterileri ve ilahiler söylendi. İlk konuşmayı yapan MHP Yahşihan İlçe Başkanı Yılmaz Aydın yapmış olduğu açıklamasında, “Çok değerli hemşerilerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Böylesine anlamlı bir günde bir kez daha sizlerle birlikte olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİDİR

“Bugün on muharrem İslam dünyasını sarsan ve toplumu derinden yaralayan Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiği gündür. Buradan Hz. Hüseyin’i rahmetle anıyorum. Aşure çağlar öncesinden günümüze ulaşan geleneksel bir çorba olmanın aynı kazanda kaynamanın, kaynaşmanın değerlerini ve tatlarını koruyarak pişebilmenin birlik ve beraberliğin simgesidir. Aşure farklı kültür, farklı inanç ve farklı kimliklerin karşılıklı sevgi saygı ve hoşgörüsüdür. Sevgili hemşerilerim bizler aynı tarlanın mahsulü, aynı ağacın dalları, aynı ağacın meyvesi, aynı sazın telleriyiz. Kim ne söylerse söylesin, kim ne yaparsa yapsın, kim ne düşünürse düşünsün bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız diyerek sözlerime son verirken emeği geçen herkese şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum” dedi

TÜM İSLAM ÂLEMİNİ DERİNDEN ETKİLEYEN ACI

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz programda yapmış olduğu açıklamasında, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in, “Cennet çocuklarının efendileri” diye övdüğü torunlarından biri olan Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edilmesi, Muharrem ayını bir matem ayına dönüştürmüştür. Tüm İslam âlemini derinden etkileyen bu acı olaydan ders alarak, birlik ve beraberliğimize, ortak değerlerimize her geçen gün daha çok sahip çıkmalıyız. İçerisinde paylaşmanın, şükretmenin, bir arada olmanın yanı sıra; zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in şehit edilmesi hüznünü de barındıran bu ayın anlam ve önemini içselleştirmeliyiz. Bugün ikram edeceğimiz aşurelerin birlik ve beraberliğimizin perçinleşmesine vesile olması en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, Muharrem ayının dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine; gözyaşı ve zulmün sona ermesine vesile olmasını diliyorum. Hepinize sevgi, saygı ve hürmetler sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

HEP BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ

Düzenlenen etkinlikte konuşan MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı, muharrem ayının Müslümanların zihin ve gönül dünyasında çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Abalı, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duydukları bir zaman dilimi içerisinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Muharrem ayı hepimiz için özel ve anlamlı bir ay. Aşure günü de bu anlamda önemsediğimiz bir gündür. Bu mübarek ay içerisinde dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin devam etmesini temenni ediyorum. Bütün etnik kimliklerin yüzyıllardır kardeş olarak yaşadığımız ülkemizde, bu birliğini daha da güçlenerek devam edeceğine olan inancımız tamdır.” Dedi. Konuşmaların ardından Yahşihanlı kadınlar tarafından yapılan aşure, vatandaşlara ikram edildi. İlahi dinletisi ve semazen gösterisinin de gerçekleştirildiği törene çok sayıda vatandaş katıldı.

İlginizi Çekebilir

Yüzyıllardır tarihe ışık tutuyor, Selçuklu yadigarına ziyaretçi akını

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Varol, Beraat Kandili dolayısıyla kandil simidi ikram etti

İlginizi Çekebilir

Aytekin: Çalışan emekliye iki katı ikramiye verilmeli

Haber Yorumları

Yorum Yaz

93609

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#