• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
26°
02:28

Öğleye kalan Süre

Vatandaşın 1 haftada yatırdığı para dudak uçuklattı

Kur korumalı mevduat hesapları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. KKM hesapları 4 Ağustos haftasında 150 milyar lira artarken, bu haftalık olarak en hızlı yükseliş oldu.


KKM toplamı ise 3 trilyon 282 milyar liraya ulaşarak rekor tazeledi.

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 4 Ağustos haftasına ilişkin bankacılık verilerini açıkladı. Söz konusu haftada kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında tüm zamanların en yüksek artışı gerçekleşti. Bir haftada 150 milyar lira artan KKM hesapları, 3 trilyon 282 milyar liraya ulaşarak yeni rekor kırdı.

 

 

30 HAFTA ÜST ÜSTE YÜKSELDİ

Son verilerle beraber 30 hafta üst üste KKM hesaplarında yükseliş yaşandı. Söz konusu 30 haftada hesaplarda 1 trilyon 912 milyar 361 milyon liralık artış yaşandı.

ZORUNLU KARŞILIK DÜZENLEMESİNE RAĞMEN ARTIYOR

KKM'de zorunlu karşılık oranı 21 Temmuz'da yüzde 15'e çıkarılmıştı. Daha önce zorunlu karşılık oranı yüzde 8 olarak uygulanıyordu. Ancak zorunlu karşılık düzenlemesine karşın KKM hesaplarına girişin devam ettiği görülüyor.

KKM'de 2023 yılında haftalık değişim şöyle:

İlginizi Çekebilir

Mehmet Yılmazer: KIRIKKALE'YE KARŞI SORUMLULUKLARIM VAR''

İlginizi Çekebilir

MKE, savunma sanayinin bel kemiğidir

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de bir deprem daha!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95392

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#