• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
00:45

İkindi'ye Kalan Süre

VALİ MAKAS"ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞ MEMNUNİYETİ"

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, basın toplantısı gerçekleştirerek 2024 yılında kent genelinde yaşanan asayiş olayları hakkında bilgi verdi.


. Tüm suçlarda aydınlatma oranının 2023 yılının ilk 2 ayına göre artış göstererek oran %82’ye yükseldiğini vurguladı.

Kırıkkale valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına yerel ve ulusal medya temsilcileri katıldı. Kentte gerçekleştirilen asayiş çalışmalarından bahseden Vali Mehmet Makas'a İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Barış Cücen eşlik etti.

 Önceliklerinin her zaman vatandaş memnuniyeti olduğunu dile getiren Vali Makas, "Kırıkkale'ye hizmet etmek bizim için bir şeref. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla yol alıyoruz. Bir şehirde vatandaş memnun değilse valilik ve diğer kurumların burada olmasının bir önem yok. Emniyetin ve jandarmanın daha görünür olması bizim için önemli. Kurumlarımız ne kadar görünürse suç oranları okadar azalıyor" dedi.

 

TOPLAM 1675 ASAYİŞ OLAYI GERÇEKLEŞTİ

2024 yılının ilk iki ayında kentte gerçekleştirilen asayiş operasyonlarıyla ilgili bilgi veren Vali Mehmet Makas, "2024 yılının ilk iki ayında ise; Toplam 1.675 asayiş olayı meydana gelmiş, bu olaylara karıştığı tespit edilen 1.057 kişiye işlem yapılarak adliyeye sevk edilenlerden 20’si tutuklanmıştır" ifadelerini kullandı.

ASAYİŞ OLAYLARI DAHA HIZLI ÇÖZÜLÜYOR

Malvarlığına karşı işlenen suçlarda yaşanan asayiş olayları hakkında bilgilendirme yapan Vali Makas, "2023 yılı ilk iki ayına nazaran %35’lik düşüş ile 222 olay meydana gelmiş, 161 kişi yakalanarak 6 kişi tutuklanmıştır. Evden, işyerinden ve kurumdan, otodan hırsızlık ile oto hırsızlığı olaylarında ortalama %67’lik düşüş olduğu gözlemlenmiştir. İl genelinde yaklaşık 87.000 binada yaklaşık 124.000 bağımsız bölüm bulunmakta olup, 2024 yılı ilk iki ayı içerisinde sadece 21 evden hırsızlık olayı olduğu göz önüne alındığında, gerek vatandaşlarımızın duyarlılığı gerekse alanda sağlanan hakimiyet sayesinde evden hırsızlık vakalarındaki düşüşün devam edeceği değerlendirilmektedir. Bununla birlikte yine malvarlığına karşı işlenen tüm suçlarda aydınlatma oranı 2023 yılının ilk 2 ayına göre artış göstererek oran %82’ye yükselmiştir. Öte yandan dolandırıcılık olayında %22 artış, motosiklet hırsızlığı olayında da %25 oranında artış olduğu gözlemlenmiştir. Bu konular ile ilgili özel tedbirler alacağımızı tüm hemşerilerimizin bilmesini isteriz. Kendilerinden önemle ricamız; güvenli olduğundan emin oldukları internet siteleri üzerinden alışveriş yapmaları, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp telefonla arayarak para, altın, hesap numarası, banka şifreleri isteyenlere itibar etmemeleri ve motosiklet hırsızlığı olayı ile ilgili gerekli önlemlerini almalarıdır" dedi.

 

KİŞİLERE KARŞI İŞLENEN SUÇLAR ARTTI

Kişilere karşı işlenen suçlar hakkında da bilgi veren Vali Makas, "2023 yılı ilk iki ayına kıyasla %8,7’lik artış yaşanmış, 729 olayda toplam 985 şahıs hakkında işlem yapılarak 10 şahıs tutuklanmış, aydınlatma oranı ülke ortalamasının üstünde %96 oranında seyretmiştir. Öte yandan Aile içi şiddet vakalarında 2023 yılı ilk iki ayına oranla %1’lik düşüş olmuş, 229 olay meydana gelmiş ve 1 şüpheli tutuklanmıştır. Kaçakçılık ile mücadelede artan operasyonlarımızla 2024 yılı ilk iki ayında 2.766.560 adet makaron, 510 adet tarihi eser, 154 adet elektronik sigara ve likidi, 54.044 paket sigara, 746 litre kaçak alkol, 1.042 kg tütün, 13 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, bu olaylara karıştığı tespit edilen 278 kişi hakkında işlem yapılmıştır" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de feci olay ölü ve yaralılar var

İlginizi Çekebilir

Otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

İlginizi Çekebilir

Çiftçilere ’kuraklık’ uyarısı: ’Toprak suyunu koruyucu tedbirler alın’

Haber Yorumları

Yorum Yaz

51596

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#