• Dolar
    32.445
  • Euro
    35.002
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.324
KIRIKKALE
21°
04:27

İmsak'a Kalan Süre

VALİ BAYRAK HEDİYE EDEN ELLERİ ÖPTÜ

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırıkkale Kültür Merkezi’nde katılımcılara “Çanakkale Şehitlerine” isimli Drama Gösterisi sunuldu.


Çanakkale zaferinin 107 yıl dönümü kutlamalarında duygu yüklü anılar yaşandı. Kültür merkezinde Çanakkale savaşının temsili drama gösterisi yapıldı. MKE Ana okuluı öğrencilerinin yaptığı gösteri sonrası oyucu minik yavrunun Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’na TÜRK BAYRAĞI hediye etmesi Vali Tekbıyıkoğlunun Minik yavrunun Ellerini öpmesi alkışlarla karşılandı.

Çanakkale anma proğramı İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının başladı. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından konuşma yapıldı. Sonuçları itibarıyla hiçbir harbin Çanakkale Harbinin bir benzeri olmadığının altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu, "Üzerinde yaşadığımız dünya da Habil’den, Kabil’den beri insanlar arasındaki birçok mücadeleye topluluklar arasındaki, milletler arasındaki, devletler arasındaki birçok harbe, savaşa sahne olmuştur, ama sonuçları itibarıyla, oluşu itibarıyla hiçbir harp hiç bir savaş Çanakkale Harbinin sonuçlarının bir benzerliği teşkil etmemektedir.Türkiye Cumhuriyetinin ön sözü bu savaşta yazılmıştır. Bugün aynı zamanda Şehitler Günü vatan için, millet için, bayrak için, bize bu vatanı emanet etmek için canlarını bayraklaştıran… İlkbaharın tazeliğinde, yazın kavurucu sıcağında, sonbaharın hüznünde, kışın dondurucu soğuğunda, at sırtında, tepelerde, siperlerde canlarını teslim eden şehitlerimizi ve ahirete irtihal etmiş bütün gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Vali Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından MKE Anaokulu öğrencileri tarafından “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro gösterisinin sunulmasının ardından Şehit Nebi Gündoğan Kırıkkale Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Çanakkale Şehitlerine” adlı Drama Gösterisi sunuldu. Duygu yüklü anların yaşandığı Drama gösterisinde izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadılar. Programda MKE Anaokulu öğrencisi tarafından Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’na Türk Bayrağı hediye edildi.

Vali Tekbıyıkoğlu minik öğrencinin elinden Türk Bayrağını alarak öpüp alnına koydu. Şehit Nebi Gündoğan Kırıkkale Anadolu Lisesi öğrencileri ise Vali Tekbıyıkoğlu’na ve programa katılan protokol üyelerine, gösteride boyunlarında takılı olan Asker Künyelerini hediye ettiler.

Duygu yüklü anların yaşandığı programa Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkan Vekili Mutlu Erol Bakır, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Hacı Mehmet Kara, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen, kurum müdürleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katılım sağladı.

İlginizi Çekebilir

5 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de yaşayan yabancı uyruklu sayısı açıklandı

İlginizi Çekebilir

Ulusoy:“Şehrimizi birlikte yöneteceğiz“

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96923

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#