• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
00:32

Yatsı'ya Kalan Süre

Üniversite çalışanlarının mağduriyeti giderilecek

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep AKDOĞAN, Genel Merkezimizin girişimleri sonucunda üniversite hastaneleri çalışanlarının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için ilk adımın atıldığını ifade etti.


Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Akdoğan, “Sağlık-Sen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikamızın verdiği hak arama mücadelesi ile üniversite çalışanlarının yıllardır beklediği karar için ilk adım atıldı. Hastane çalışanlarımız becayiş yöntemi ile istediği illerde görev yapabilecekler.” Başkan Akdoğan yaptığı açıklamada “Genel Merkezimizin YÖK başkanı ile yapmış olduğu görüşmelerde ilk gündem maddesi yaptığımız ve her platformda mücadelesini verdiğimiz üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarına yer değişikliği hakkı verilmesine yönelik girişimlerimiz en sonunda sonuç verdi. "sağlık-sen üniversite hastaneleri yer değişikliği talep toplama platformu" ile çözüm önerisi sunduğumuz YÖK, harekete geçti ve üniversitelerde görevli çalışanların tayin taleplerine yönelik bir platform kurularak çalışma yapılacağını duyurdu” dedi.

 Akdoğan “Sağlık-Sen sendikamız için çok uzun zamandır bu konu YÖK’e bağlı hastanelerin adeta kanayan yarasıydı. Aile bütünlüğü, eş durumu, sağlık problemlerine bir şekilde çözüm bulunamıyordu. Yoğun ve uzun süren bir çalışma içine girdik. Yıllardır bunu bekleyen mesai arkadaşlarımız var. Ciddi bir şekilde mağdurlar var. Örneğin birçok sağlık çalışanı eşinden farklı şehirlerde yaşıyor. Eş durumları maalesef kurumların inisiyatifinde oluyordu. Rektörlük ya da kurum amirleri muvafakat vermedikleri takdirde gidemiyorlardı. Her ne kadar bazı eş durumlarından tayinleri sendika olarak mahkemeye taşısak bile çoğu zaman davaları kaybediyorduk. Bu kazanım ile artık mahkemelere gitmeden haklı davamızı kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık-Sen olarak üyelerimizden aldığımız gücü yine üyelerimiz için hak arama mücadelesine çeviriyoruz. Mücadelemiz ile sahada daha güçlü sağlık çalışanları olmayı hedefliyoruz. Mücadelelerimiz için mesai arkadaşlarımızın desteğinin ne kadar önemli olduğunu bilerek gelecek yeni kazanımlar adına desteklerinin devamını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

MÜJDE... FİRET KARABUDAK SDSTI YENİLENİYOR

İlginizi Çekebilir

İYİ PARTİ DEN STK LARA ZİYARET

İlginizi Çekebilir

direğine çarptı: 2 yaralı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

45322

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#