• Dolar
    32.395
  • Euro
    34.869
  • Ç.Altın
    3.967
  • Altın
    2.399
KIRIKKALE
19°
03:30

İmsak'a Kalan Süre

Türkyılmaz Maaş Krizi Hakkında Açıklama Yaptı

Yahşihan Belediyesinde yaşanan maaş krizi hakkında Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz açıklamalarda bulundu.


BANKADA AKSAKLIK YAŞANDI DEDİ

Önceki gün Yahşihan’da bir kısım işçilerin maaşlarının ödenmediği iddiası gündeme bomba gibi düşmüş, kimi çevreler ödeme yapılamamasını Yahşihan Belediyesinin ekonomik dar boğazda olmasına bağlamış, kimi çevreler ise Ahmet Sungur’u destekleyen işçilerin maaşlarının ödenmediğini, yapılmayan ödemenin siyasi sebeplerden kaynaklandığını ifade etmişti. Bir buçuk milyar lira borcu olduğu iddia edilen Yahşihan Belediyesinin maaş ödeyememesi, belediye ekonomisinin harabeye döndüğü şeklinde yorumlanırken Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, yapılamayan ödemeyi bankada oluşan aksaklıklara bağladı. Türkyılmaz yaptığı açıklamada “yaşanan bir günlük gecikme, ilgili banka süreçlerindeki aksamadan kaynaklıdır” ifadelerini kullandı. Türkyılmaz’ın açıklamalarına işçiler tepki gösterirken “Sadece Ahmet Sungur’u destekleyen işçilerin maaşlarında mı Banka aksaklık yaşadı” yorumları yapıldı.

BORCU AÇIKLAMADI

Türkyılmaz yaptığı açıklamada 114 işçinin maaşında aksaklık yaşandığının tespit edildiğini ifade ederken, aksaklıkların giderilip giderilmediği hakkında bir açıklamada bulunmadı. Ramazan ayının birinci gününde yaşanan maaş krizi büyük tepkiye neden olurken Türkyılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bütün personelimizin siyasi tercihine sonsuz saygımız vardır. Yahşihan belediyemiz gerek maddi gerekse idari anlamda herhangi bir sorun yaşamadığı gibi bilhassa gelecek dönemde yatırımlarına hız kesmeden devam edecek imkana ve kapasiteye sahiptir.” İfadelerini kullandı. Göreve geldiği dönemde ay ay belediyenin mali tablosunu paylaşarak takdir toplayan Osman Türkyılmaz daha sonra bu uygulamaya son vermiş, Yahşihan Belediyesinin borcu hakkında birçok iddia ortaya atılmış borcun bir buçuk milyar lira olduğu ifade edilmişti. Osman Türkyılmaz yaptığı açıklamada Yahşihan Belediyesinin borcu hakkında bir açıklama yapmadı.

İlginizi Çekebilir

Otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

İlginizi Çekebilir

Ersan İSTİFA etti

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korona test sonucu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

39166

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#