• Dolar
    32.354
  • Euro
    35.130
  • Ç.Altın
    3.932
  • Altın
    2.310
KIRIKKALE
21°

TÜRKYILMAZ KIRIKKALE TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATTI 2500 TAVUK VE HOROZ DAGITI

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde evi bahçeli olan 2 bin 500 vatandaşa yüzde 100 hibeyle 1 adet horoz ile 10 adet tavuk dağıtıldı. 2’şer torba da yem desteğinde bulunuldu.



Yahşihan Belediyesi, kümes hayvancılığını yaygınlaştırmak ve organik yumurta üretimini artırmak amacıyla yüzde 100 hibeli destek projesi hazırladı. İlçede evi bahçeli olan 2 bin 500 vatandaş, horoz ve tavuk desteği almak için belediyeye başvurdu. Çetin Koçdoğan Parkı’nda düzenlenen törende, vatandaşlara 1’er horoz ve 10’ar tane de tavuk dağıtıldı. Ayrıca 2’şer torba da yem desteğinde bulunuldu. MHP Milletvekili Halil Öztürk ve İl Başkanı Murat Abalı, törende vatandaşlara horoz ve tavuk verdi.
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, "Yahşihan’da üretimi artırmak anlamında 10 tane tavuk, 1 tane horoz ve 2 torba yemi 2 bin 500 vatandaşımıza hibe ettik. Bugün gördüğünüz gibi üretken belediyecilik anlamında özellikle vatandaşların üretime katkı sağlamaları için böyle bir proje başlattık. Şubat sonunda civcivleri kuluçkaya yatırmıştık. Bugün de dağıtımını gerçekleştiriyoruz. İnşallah Yahşihan’da üretim, gelişim ve hayvancılık anlamında kümes hayvancılığı anlamında da yerli ırklarla beraber gelişimi sağlamış olacağız" dedi.
Törene MHP Milletvekili Halil Öztürk, İl Başkanı Murat Abalı, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de feci olay!

İlginizi Çekebilir

Sağlıkçılar Kırıkkale’nin sağlığı için yürüdü

İlginizi Çekebilir

1999 SEÇİMLERİYLE İLGİLİ BÜYÜK İDDİA

Haber Yorumları

Yorum Yaz

81657

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#