• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
26°
02:46

Öğleye kalan Süre

Su ne zaman gelecek?

Kırıkkale’de dün öğle saatlerinden itibaren Kırıkkale’de sular kesildi. Kırıkkale’nin tüm mahallelerinde hissedilen su kesikliği, hazırlıksız yakalanan kentte büyük sıkıntı yarattı. Peki; Kırıkkale’de sular neden kesik?


Kırıkkale’de dün öğle saatlerinde başlayan su kesintisi devam ediyor. Kırıkkale halkının hazırlıksız yakalanmasına yol açan su kesintisi, kentte büyük sıkıntı yarattı. Kırıkkale Belediyesi dün yaptığı duyuruda su kesintisi olacağını kısmen bildirmiş, su kullanımında tasarruflu olunması konusunda vatandaşları uyarmıştı. Depoların dolu olması nedeniyle Kırıkkale’de su sorunu olmayacağının bildirilmesine rağmen, sular dün öğle saatleri itibarıyla Yenimahalle öncelikli olarak kentte sular akmadı.

Kentte su sıkıntısının hat safhaya ulaşması sonrasında su kesintisinin nedeni anlaşıldı. Edinilen bilgilere Kırıkkale’ye su akışı sağlayan Alan Dağlı’nda ki 1600’lük ana boruda patlat yaşandığı ortaya çıktı. Patlağın giderilmesi için Kırıkkale Belediyesi ekiplerince çalışmalar devam ediyor. Öte yandan depolarda Kırıkkale’ye iki gün yetecek kadar bulunan su bir günde bitti. Bir yandan patlak çalışmaları aralıksız sürerken, kentte susuzluk hat safhaya ulaştı. Edinilen bilgilere patlağın giderilmesiyle birlikte depolardaki suyun dolması ve kente su verilmesinin iki üç günü bulacağı tahminleri yapılıyor.

 

Bu arada kentte yaşanan su kesintisi nedeniyle vatandaş ihtiyacını karşılamak için su firmalarının telefonlarına yöneldi. Kentin büyük bir bölümünü etkileyen su kesintisi nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşın büyük bir bölümü ise şehrin köyleri ile yakında bulunan sebil çeşmelere akın etti. Özellikle kullanım suyu sıkıntısı kentte büyük sorun olarak ön plana çıkıyor. Vatandaşın yaşanan kesintiler nedeniyle Kırıkkale Belediyesinin kullanım suyu konusunda nasıl bir yöntem bulacağını merak ediyor.

SU KESİNTİSİ NE ZAMAN BİTECEK?

Kentte büyük oranda hissedilen ve iki üç gün süreyle devam edeceği belirtilen su kesinti hakkında Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise açıklamasında şöyle bilgilendirme yaptı. “İçme suyu iletim hatlarımızda önemli alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Yürüttüğümüz bu alt yapı çalışmaları esnasında su kesintisini hissettirmeden de tamamlama gayreti sarf ediyoruz. Depolardaki suyumuzun yetebilmesi için tasarruflu su kullanılmasını önemle rica ediyoruz. Hemşerilerimizin anlayışı için teşekkür ederim.”

Kırıkkale’de iki gündür yaşanan su kesintisi nedeniyle vatandaş Kırıkkale Belediyesinden bilgi almak istiyor. Ancak Belediye telefonlarından vatandaş bilgi sahibi olamıyor. Bu durum kentte büyük tepkilere yol açıyor.

Son dakika bilgisi olarak Kırıkkale Belediyesi yetkilileri bugün akşam saatlerine doğru şehrin yüzde 40'ına su verileceğini bildirdi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'den Filistin'e destek

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de 6 ayda 647 kişi istihdam edildi

İlginizi Çekebilir

BİÇERDÖVER KONTROLLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Haber Yorumları

Yorum Yaz

84651

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#