• Dolar
    32.348
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.391
KIRIKKALE
19°

Sevgililer Günü Kırıkkalelilerin cebini yakacak

14 Şubat Sevgililer Günü’nde hediye fiyatları cep yakıyor. Kırıkkale’de bir demet gülün fiyatı 100 buket ise 700 liraya çıktı.


Kırıkkale’de yıllardır çiçekçilik yapan Buse Çiçekçilik sahibi Mustafa, bu yılki 14 Şubat Sevgililer Günü’nün çiçekçiler açısından kötü geçeceğini söyledi.

 Demirel “Ekonomik kaygılardan dolayı insanlar birbirine hediye alamaz oldu. Bir gül 50 lira bir demetin fiyatı ise 700 lira“ diye konuştu.

14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlık yaptıklarını söyleyen ama satışların kötü olduğunu belirten Defne Çiçekçilik sahibi Ahmet Elidemir, “Kırıkkale’de yıllardan beri çiçek satıyorum. Tabi belirli zamanlarda işler yoğun oluyor. Özel günlerde, düğün, nişan, sevgililer, anneler, babalar günü gibi. Önümüzde sevgililer günü var. Şuan ona hazırlık yapıyoruz,ama çok az bir talep var” dedi.

“Sipariş yok denecek kadar az”

Sevgililer gününe sayılı günler kala sipraişlerle ilgili konuşan Elidemir    “Sevgililer gününe çok az zaman kaldı ama sipariş yok denecek kadar az. Ekonomik sebeplerden dolayı insanlar birbirlerine hediye alamaz oldu. Mesela bir gülün bize gelişi 50 lira bizde bunu 70 liraya satıyoruz. Büyük kentlerde tek gül 100-150 lira arası satılıyor. Kırıkkale’de bu kültür çok yok ama yine de fiyatlar fazla geliyor insanlara ki bir gülün 50 lira olması gerçekten pahalıdır. Bugün beni iki çiçekçi arkadaşım aradı işlerin olmadığını söyledi. Bu sevgililer günü kötü geçecek gibi “ diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

6 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

İlginizi Çekebilir

SOSYAL MEDYADA SİLAH TEŞHİRİ YAPAN 10 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İlginizi Çekebilir

Mülteciler kimlik kontrolünden geçti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

56457

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#