• Dolar
    32.269
  • Euro
    34.697
  • Ç.Altın
    3.983
  • Altın
    2.391
KIRIKKALE
23°
00:41

Öğleye kalan Süre

Seçim yayın yasakları başladı

YSK ve RTÜK, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yayın yasaklarına ilişkin uyarılarda bulundu. YSK'nın kararına göre, bu gece yarısından itibaren siyasi reklamların yayınına son verilmesi gerekiyor.


31 Mart Pazar günü gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, oy verme gününden önceki son 24 saat içinde siyasi reklam yayınlarına yasak getirildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un ilgili maddesi uyarınca bu kararı aldı. Bu yasak, bu gece yarısından itibaren başlayacak ve seçim günü YSK tarafından açıklanacak saate kadar devam edecek.

ADAYLAR, YARIN SAAT 18.00'E KADAR SÖZLÜ, YAZILI VE GÖRSEL PROPAGANDA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜREBİLECEKLER
Bu süre zarfında televizyon, radyo ve diğer yayın organlarında siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçlarına ilişkin haber, tahmin ve yorumlar yapılması da yasaklandı. Ancak, seçime katılan siyasi partiler ve adaylar, yarın saat 18.00'e kadar sözlü, yazılı ve görsel propaganda faaliyetlerini sürdürebilecekler. RTÜK de, YSK kararlarına uyulması gerektiğini hatırlatarak, medya kuruluşlarını bu konuda uyardı.

İlginizi Çekebilir

Pevrul Kavlak hayatını kaybetti

İlginizi Çekebilir

Bahşılı adayından iddialı projeler

İlginizi Çekebilir

Gençler, geleneksel spor dallarıyla eğlendi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

64927

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#