• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
00:54

Yatsı'ya Kalan Süre

Sağlık çalışanları iş bıraktı

Sağlık çalışanları toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 1-2 Ağustos tarihlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de sağlık çalışanları iş bıraktı.


19 sendika ve iki aile hekimliği federasyonu tarafından kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen iki günlük iş bırakma eylemi Kırıkkale’de de uygulanıyor. Eylem kapsamında, 1-2 Ağustos tarihlerinde tüm sağlık kuruluşlarında acil durumlar dışında sağlık işlemi yapılmayacak. Hastanelerde ve aile hekimliklerinde poliklinik hizmeti verilemeyecek. Kırıkkale’de iş bırakma eylemi yapan sağlıkçılar Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi önünde ortak basın açıklaması yaptı. Kırıkkale’de yapılan ortak basın açıklamasını Hekim Birliği Sendikası Kuzey İç Anadolu Şube Başkanı Dahiliye Uzmanı Dr. Neslihan Şebin okudu.

İş bırakma eyleminin sağlık ve sosyal hizmet kolunda görev yapan kamu çalışanlarının ortak taleplerini ve seslerini duyurabilmelerini sağlamak amacıyla yapıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verdi; Kıymetli hocalarım, canım bildiğim hekim arkadaşlarım ve daha yolun başında gözlerine oturmuş olan karanlık bulutları dağıtmak için, canhıraş mücadele ettiğimiz asistan arkadaşlarım Bugün burada üyesi olduğumuz hekim birliği sendikasının, 21 STK ile birlikte tüm Türkiye’de ortak olarak aldığı karar sonucu, 1 – 2 Ağustos iş bırakma eylemlerine, Kırıkkale hekimleri olarak bizde varız demek için toplandık. Hekimler iş bırakıyor. Peki hekimler neden iş bırakıyor. Hekimler şiddete uğruyor. Hekimler öldürülüyor, bıçaklanıyor, darp ediliyor ağır hakaretlere maruz kalıyor sürekli olarak, çalıştıkları hastanelerde. Buna rağmen hala önlem olarak, insanların içinden dahi geçmediği, herkesin elini kolunu sallayarak silahla içeri girdiği, x-ray cihazları gösterildiği için iş bırakıyor”

“Hastaneler artık kör bir kursunla hayatınızın bir anda sonlanabileceği, tekin olmayan mekanlar haline geldiği için iş bırakıyor. Hekimler 5 dk da bir hasta bakmaya çalışırken hastanın yüzüne bakamadığı için iş bırakıyor. Yeterli muayene olamayan, tanı alamayan, tedavisi yarım kalan hasta, bunun sorumlusu hekimmiş gibi tüm acısını hekime kustuğu için iş bırakıyor. Hekim hastasına bir türlü hak ettiği şekilde ilgilenmek istediğini, bunun için kendisine ne gerekli zamanın ne de gerekli koşulların sağlanmadığını, anlatamadığı için iş bırakıyor. Hekim iki güne bir nöbet tutarak, şehrin bütün doğumlarını, kadın hastalarını taşımaya çalışırken, bu insanlıkla bağdaşmaz dayanman mümkün değil denmediği için iş bırakıyor. Hekim maaşının neden on parçaya bölündüğünü bir türlü anlamadığı için iş bırakıyor. Bugün hekimsek, yeminine ölesiye sadık, iyi bir hekim olarak yasamak için direniyorsak, aldığı hamuru doğru yoğurmak için gecesine gündüzüne katan hocalarına, hak ettiği değeri, çalışma koşullarını, sağlamadığınız için iş bırakıyor, hekim senelerce çalışıp artık tükenmiş bir şekilde emekli olduğunda, aslında sen çok yıprandın, vaktinden önce yıprandın denmediği gibi, emekli olduğunda artık işimize yaramazsın deyip hakları verilmediği ,bir köşede unutulduğu için iş bırakıyor. Hekim sürekli kendisine mobing yapan, yakınlarını kaybettiğinde kendisine işe başlaması dayatıldığı için, hasta çocuğunu, poliklinik yükünü daha fazla üstlenecek bir hekim arkadaşı olmadığından evde ya da okulunda bırakmak zorunda kaldığı için iş bırakıyor”

“Bunca sene okuduktan sonra hekimlik mesleğini gerektiği gibi icra edemediği için, Hipokrat yeminine bağlı kalmaya çalışırken, yönetim tarafından daha çok hasta bak diye sürekli taciz edildiği için iş bırakıyor. Bütün bunlara rağmen, çok uzun zamandır aynı şeyleri söylemekten dilinde tüy bittiği halde, sesini bir türlü Sn. Fahrettin Koca’ya duyuramadığı için iş bırakıyor. Dün mektup yazmış sayın bakanım hekimine. Şimdi buradan kıymetli bakanımıza seslenmek istiyorum. Sn. bakanım gel gör, izin ver anlatalım, hekimlerin nasıl umutsuz nasıl kırgın nasıl perişandır. Derdimiz fikrimiz hekim dedik ya bu yola çıkarken, isteriz ki bizden geçtiyse bile, en azından, henüz yolun başında olan gencecik hekim arkadaşlarımın, artık daha fazla gözüne yaş, ayağına taş değmesin. Yine keza baktığımız hastanın, saçının teline önce zarar gelmesin. Bu nedenle arzuladığımız şartlar sağlanana kadar biz hasta ve hekim hakları için yürümeye devam edeceğiz. Bir kez daha söylüyoruz, artık hekimler birlik oldu” dedi. Eylem kapsamında sağlık kuruluşlarında acil durumlar dışında hizmet verilmeyecek.

İlginizi Çekebilir

Günlük 15 ton süt işleniyor

İlginizi Çekebilir

Ahır ve samanlık küle döndü

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu’ndan şehit ailesine ziyaret

Haber Yorumları

Yorum Yaz

53887

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#