• Dolar
    32.479
  • Euro
    34.798
  • Ç.Altın
    4.001
  • Altın
    2.427
KIRIKKALE
25°
05:21

Öğleye kalan Süre

Şabab Yücel Gedikali Esnafı Gezdi

Kırıkkale’nin Keskin ilçesine Gelecek Partisi’nden aday olan Şabab Yücel Gedikali yapacağı projelerin detaylarını açıkladı.Pazar esnafını gezen Gedikaleli halkın sevgisiyle karşılaştı.


Gelecek Partisi’nin Keskin Belediye Başkan adayı Şabab Yücel Gedikali, başkan seçildiği takdirde önemli projelere imza atacağını belirtti.

Gedikali projelerine dair, “İlçemizin en öncelikli sorunlarından biri olan Su sorunu 1 sene içerisinde çözülecek. Altuntaş, Yenimahalle ve Bozkurt Mahallesi Yüksek kodlarına su deposu yapılarak yaz aylarında bu mahallelerin susuz kalmasının önüne geçilecektir. Keskin’in ivedilikli sorunlarından birisi olan imar planı, çevre ve şehircilik müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yeniden yapılandırılacak, ilçemiz harabelerden temizlenecek Keskin’i hak ettiği güzel ve temiz görüntüye kavuşturacağız. Doğalgaz çalışmalarını hızlandırarak.

Keskin’in 6 mahallesinin doğalgaza kavuşması için KIR-GAZ ile görüşmeler ivedi olarak sağlanacaktır. Ulaşım sorun olmaktan çıkacak. Belediye başkanlığında Salı ve Cuma günlerinde halk günü düzenlenecek. Halkın sorunları dinlenecek Vatandaşlarımızı duyurulardan haberdar etnek için höporler sistemini yenileyeceğiz. İlçemiz sokaklarında başıboş dolaşan köpek ve kediler için hayvan barınağı yapılacak, kısırlaştırılarak ve tedavileri yapılacak, gerekirse bakımı üstlenilecek. İlçemizde mahalle çeşmelerinin bakımı ve restorasyonu yaptırılacak( At çeşmesi, Gündoğdu, maden ve gümüşgen) ve daha sağlıklı bir şekilde içme suyuna vatandaşlarımızın erişim sağlanacaktır" açıklamalarında bulundu.

 KADINLARIN GÖRÜNMEYEN EMEĞİ EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Belediye bünyesinde kültür merkezi, yaşlılar sosyal tesisi aile yaşam merkezi oluşturulacağını belirten Gedikali: "Kadınlarımızın görünmeyen emeğinin ekonomiye kazandırılması için, Devlet tarafından kadınlara verilen karşılıksız verilen hibeden yararlanmaları için gerekli meslek edindirme kursları açılacak, üreten, ürettiğinin karşılığını alan girişimci kadınlarımızla, ekonomimize artı değer kazandıracağız. Yeni TOKİ yol güzergahı üzerinde yöresel ürünler satış standları oluşturarak köylü pazarı kuracağız. Yenimahalle’de kır bahçesi, açık hava düğün salonu yapılacak ve modern lavabolar yapılarak halkın hizmetine sunulacak. İlçemizi günübirlik turizme açıp; İlçemizde bulunan sulu mağara, Rahmi Pehlivanlı evi, taş mektep, kibrithane, haydar dede türbesi ve kurtuluş savaşına damgasını vurmuş, tarihi fişekhanenin, tarihini herkese tanıtacağız. Pişirme evleri yapacağız. Gelenek göreneklerimize uygun, halen yapılmakta olan kış hazırlıkları çerçevesinde , salça, pekmez, bulgur kaynatma, yufka ekmek yapmak için her mahalleye 1 adet büyük tandır evleri yapılacaktır. Her yıl nohut ve yöresel ürünler festivali düzenlenecek, yurt dışında ve yurt içinde yaşayan bütün Keskinli hemşehrilerimizi Keskin’ne davet edeceğiz. Çökelek atölyesi, soles gübre tesisi ve istiridye mantar tesisi kurarak, kadınlarımızın ve gençlerimizin istihdamını sağlayacağız" dedi.

İlginizi Çekebilir

Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi: Yüzlerce kilogram soğan zarar gördü

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de ortak sınav tarihleri belli oldu

İlginizi Çekebilir

Valinin koronavirüs testi pozitif çıktı!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

54980

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#