• Dolar
    32.270
  • Euro
    34.811
  • Ç.Altın
    3.988
  • Altın
    2.405
KIRIKKALE
19°
01:17

İkindi'ye Kalan Süre

Polis vatandaşları dolandırıcılara karşı bilgilendiriyor

Kırıkkale'de polis ekipleri, cuma namazı çıkışı Nur Camii önünde halkı telefon dolandırıcılarına karşı uyardı.


Ekipler, sahte unvanlarla kendilerini tanıtan dolandırıcıların kullandığı yöntemlere dikkat çekmek amacıyla broşür dağıttı.

Kırıkkale'de, polis ekipleri cuma namazı çıkışı Nur Camii önünde halkı telefon dolandırıcılarına karşı uyardı. Vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıtan ekipler, sahte unvanlarla kendilerini tanıtan dolandırıcıların kullandığı yöntemlere dikkat çekti.

155 POLİS İMDAT'I TAKLİT EDEREK TELEFON EKRANINDA GÜVEN OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Dolandırıcılar, polis, asker, savcı gibi sahte unvanlarla telefonla aradıkları kişilere çeşitli hikayelerle dolandırıcılık girişiminde bulunuyorlar. Bu yöntemler arasında banka hesaplarının boşaltılacağı iddiası, suçlu olarak isminin geçtiği olaylar, hesaplarındaki paranın devlet güvencesine alınacağı vaadi, sahte operasyonlar ve gözaltı tehditleri yer alıyor.

 Dolandırıcılar, bilgisayar programlarıyla 155 Polis İmdat'ı taklit ederek telefon ekranında güven oluşturmaya çalışıyorlar. Ayrıca, sahte ihbarlarla polis ekiplerini yönlendirip inandırıcılıklarını artırıyorlar ve sonrasında ise para talep etmek için çeşitli bahaneler uyduruyorlar.

VATANDAŞLARI UYARAN POLİS EKİPLERİ, BU TÜR DOLANDIRICILIK GİRİŞİMLERİNE KARŞI BİR DİZİ ÖNLEM ÖNERİYOR:

* Kendinize özgü şifrelerinizi kimseye vermeyin.
* Şifreli işlemlerde dikkatli olun.
* Tanımadığınız kişilerin yardımını kabul etmeyin.
* 444 veya 850 ile başlayan numaralar sizi aradığında şifre ya da sesli onay istediklerinde inanmayın ve iletişimde dikkatli olun.
* Kişisel bilgilerinizi sanal ortamda paylaşmayın.
* Sigorta poliçenizin yenilenmesini güvendiğiniz sigorta acentası ofisinde veya ilgili banka yetkilileriyle görüşerek sonuçlandırın. Sigorta için arayanlara itibar etmeyin.

İlginizi Çekebilir

Alevlere teslim olan minibüste yandı

İlginizi Çekebilir

Orhan Kılıç’tan burs açıklaması

İlginizi Çekebilir

Kamp ateşinin etrafında kitap okuyup, arabalı sinemada film izlediler

Haber Yorumları

Yorum Yaz

75108

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#